Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Milík je po Zlaté přilbě ve formě, v polské Grand Prix dojel pátý

Plochodrážní jezdec Václav Milík má na svém kontě další úspěch. Po velkolepém triumfu na pardubické Zlaté přilbě zaznamenal v předposlední Grand Prix sezony v polské Toruni páté místo. Jedná se o jeho druhý nejlepší výsledek v sezoně, na pražské Markétě byl v červnovém závodu třetí.

Václav Milík
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Domácí Grand Prix jel Milík na divokou kartu. Šanci přidat další starty v šampionátu získal koncem srpna, kdy se stal stálým náhradníkem pro zbylých pět závodů. Vzápětí skončil v Gorzówě desátý, v dalších závodech v Německu a ve Švédsku se na dráhu nedostal.

Se světovou elitou znovu změřil síly v sobotu v Toruni, kde vyhrál své úvodní dvě jízdy, k nimž přidal třetí a dvě druhá místa, což znamenalo jasný postup do semifinále. V něm doplatil na poruchu motocyklu.

Vítězem závodu se stal domácí Patryk Dudek, který vyhrál Grand Prix poprvé v kariéře a ještě oddálil korunovaci nového mistra světa. Před posledním dílem v Melbourne ztrácí Dudek 14 bodů na vedoucího Australana Jasona Doylea, který byl v Toruni sedmý. Milík je průběžně šestnáctý.

Je nám líto, video expirovalo.
Milík skončil v Toruni na pátém místě

Grand Prix Polska, závod MS na ploché dráze v Toruni:

1. Dudek (Pol.), 2. Woffinden (Brit.), 3. Zmarzlik (Pol.), 4. Žagar (Slovin.), 5. Milík (ČR).

Průběžné pořadí (po 11 z 12 závodů): 1. Doyle (Austr.) 142, 2. Dudek 128, 3. Woffinden 115, ...16. Milík 31.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články