Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pneumatiky Pirelli jsou před Velkou cenou Německa tématem č. 1

Nürburgring - Jen týden po závodu v britském Silverstone, který výrazně poznamenaly problémy s pneumatikami, pokračuje seriál mistrovství světa vozů formule 1. Devátým dílem je Velká cena Německa na Nürburgringu a kvalita pneumatik zůstává hlavním tématem v šampionátu.

Pracovník Pirelli připravuje nové pneumatiky před Velkou cenou Německa
zdroj: ČTK/AP autor: Luca Bruno

Zástupci Pirelli oznámili, že vyřeší potíže s praskajícími pneumatikami změnou materiálu. Týmy budou mít nově k dispozici pneumatiky vyztužené kevlarem, který je odolnější proti proražení. Doposud byly v pneumatikách ocelové pásy.

Pozici lídra MS bude na Nürburgingu hájit trojnásobný světový šampion Sebastien Vettel z Německa, který ale na domácí trati ještě nikdy závod F1 nevyhrál. Jednička Red Bullu zároveň chce odčinit nezdar ze Silverstonu, kde jej závada převodovky vyřadila ze závodu na vedoucí pozici.

Okruh Nürburgring:

"Je to jedna z nejdelších tratí, na které jezdíme. Závodil jsem tady, když jsem byl ve Formuli BMW a Formuli 3 a vždy jsem si to tady hodně užil," uvedl Vettel, který si na Nürburgringu vyjel v roce 2009 první stupně vítězů v F1. "Vybojovali jsme poprvé druhé místo a díky německým fanouškům to byl fantastický zážitek," řekl Vettel, jenž před čtyřmi lety skončil druhý za týmovým kolegou Markem Webberem z Austrálie.

Před rokem byl v Německu nejrychlejší Španěl Fernando Alonso, který je v MS průběžně druhý a po Silverstonu snížil Vettelův náskok v čele průběžného pořadí na 21 bodů. Loni se ale Velká cena Německa nejela na Nürburgringu, ale na Hockenheimringu. Pilot Ferrari věří, že uspěje v Německu i letos a udrží se ve hře o svůj třetí mistrovský titul.

"Třetí místo v Silverstonu bylo fantastické. Není snadné stáhnout v jednom závodě odstup od Sebastiena o patnáct bodů. V dalším závodě ale musíme přidat, v Británii jsme nebyli dost dobří," uvedl Alonso. Bývalý dvojnásobný mistr světa si je dobře vědom toho, že mu pomohly i problémy soupeřů.

V domácím prostředí se chce v dobrém světle představit i tým Mercedesu. Sebedůvěru mu dodal i víkendový triumf Nika Rosberga, který letos vyhrál i v Monte Carlu. Mercedes tak ovládl dva z posledních tří závodů. "Je super jet domácí závod s vítězstvím v předešlé Velké ceně," pochvaloval si Rosberg.

Jeho týmový kolega Lewis Hamilton stále věří, že může bojovat o celkový titul. "Snažím se udržet v boji a být na dostřel. Na to se teď soustředím. Je vidět, že se zlepšujeme," řekl Brit, který je průběžně čtvrtý a na Vettela ztrácí 43 bodů.

Průběžné pořadí MS (po 8 z 19 závodů):

1. Vettel (Něm./Red Bull) 132 b., 2. Alonso (Šp./Ferrari) 111, 3. Räikkönen (Fin./Lotus) 98, 4. Hamilton (Brit./Mercedes) 89, 5. Webber (Austr./Red Bull) 87, 6. Rosberg (Něm./Mercedes) 82, 7. Massa (Braz./Ferrari) 57, 8. Di Resta (Brit./Force India) 36, 9. Grosjean (Fr./Lotus) 26, 10. Button (Brit./McLaren) 25.

Pohár konstruktérů: 1. Red Bull 219, 2. Mercedes 171, 3. Ferrari 168, 4. Lotus 124, 5. Force India 59, 6. McLaren 37, 7. Toro Rosso 24, 8. Sauber 6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články