Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvojnásobný vítěz Attíja nestihl opravit auto a na Dakaru skončil

San Salvador de Jujuy (Argentina) – Dvojnásobný vítěz Násir Attíja odstoupil už po třetí etapě z Rallye Dakar. Jeden z hlavních favoritů kategorie automobilů utrhl během středečního úseku přes argentinské hory kolo a do dnešního startu nestihl poškození vozu opravit. Na své triumfy z let 2015 a 2011 tak zkušený katarský jezdec nenaváže. Podrobnosti z Rallye Dakar sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Násir Attíja
zdroj: ČTK/AP

"Je po všem. Špatný den," řekl šestačtyřicetiletý jezdec a litoval své chyby. S vozem Toyota Hilux vletěl do díry na metě 414 kilometrů a v cíli se propadl na 25. místo. Po první čtvrtině slavné rallye ztrácel na vedoucího Francouze Sébastiena Loeba už přes dvě hodiny.

První etapu letošního Dakaru přitom Attíja vyhrál a ve druhé obsadil druhé místo. Za Loebem, devítinásobným mistrem světa v rallye, nyní následují Španěl Carlos Sainz a další slavný Francouz Stéphane Peterhansel. Martinu Prokopovi patří průběžná 18. pozice.

V soutěži skončil také loňský vítěz kategorie motocyklů Toby Price z Austrálie. Ten ovládl druhou etapu a i ve čtvrté mířil za prvenstvím, ale krátce před cílem měřeného úseku měl nehodu a zlomil si stehenní kost.

Attíja je katarským šejkem a zemi z Perského zálivu reprezentuje na mnoha úrovních. Mimo jiné stojí za pořadatelstvím fotbalového MS 2022, do Kataru by rád přivedl i závody Formule 1. Rád by byl jednou tamním ministrem sportu.

Za svůj vzor si bere mimo jiné bratrance Chalída, který v Kataru šéfuje ministerstvu zahraničí. Vedle automobilových závodů se Attíja věnuje i dostihům, sám vlastní řadu koní.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Hospodárske noviny

Hlavní zprávy

Nejčtenější články