Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Valtr zkusil liazku i tatru. Po odchodu s Buggyry jedná i s Nizozemci

Praha – Nejúspěšnější český závodník letošního ročníku dakarské rallye Jaroslav Valtr definitivně odchází z týmu Buggyra, se kterým dosáhl na osmé místo mezi kamiony. Pro příští rok zvažuje pětinásobný účastník Dakaru mimo jiné i možnost zahraničního angažmá, které už před ním vyzkoušeli Aleš Loprais nebo Martin Prokop.

"Budu hledat mezi českými i zahraničními týmy. Vyzkoušel jsem liazku i tatru a s oběma jsem byl poměrně spokojený. Jednáme i s holandskými týmy," prohlásil Valtr.

Úspěšný český kamionový závodník si letos zajel na Rallye Dakar maximum, přesto bezprostředně po příletu z Jižní Ameriky jeho tým ohlásil, že s ním kvůli neprofesionalitě v budoucnosti nepočítá.

Valtr podle svých slov po skončení rallye pouze kriticky zhodnotil fungování týmu a řekl, co by si přál v budoucnosti změnit. "Tohle mě znechucuje. Někomu asi vadí kritika, ale já chci závodit na sto procent. Někdo jezdí jenom kvůli médiím a sponzorům, jenže já řeším sportovní stránku věci," uvedl tehdy Valtr, kterého v posádce na Dakaru doplňovali Josef Kalina a Jiří Stross.

Valtr i další účastnící Rallye Dakar Josef Macháček, Dušan Randýsek, Jan Veselý a Rudolf Lhotský se představí na startu některých podniků domácího seriálu Offroad Maraton, který startuje 19. března na trati v Mohelnici.

"Udělám maximum, abych v Offroad Maratonu dobře závodil a byl pro specialisty v terénních autech tvrdou konkurencí," uvedl Valtr, který letos skončil na Dakaru osmý mezi kamiony.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články