Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Do úvodní GP Kataru vyrazí Abraham ze šesté řady

Dauhá - Až ze šesté řady vyrazí Karel Abraham do úvodního závodu mistrovství světa silničních motocyklů v Kataru. S motocyklem RSV zajel v kvalifikaci 23. nejrychlejší čas a o dvě místa porazil krajana Lukáše Peška na moriwaki. Abraham přitom dlouho figuroval v první desítce, v závěrečných minutách kvalifikace už pod umělým osvětlením nezrychlil. "Stále nejvíc ztrácím na top speedu. Není to moc, ale v tak vyrovnané konkurenci je to znát. Před závodem se ještě musíme podívat na přední kolo, které v závěru začalo klouzat," dodal člen týmu Cardion AB.

V nově vytvořené třídě Moto2, která nahradila dvěstěpadesátky, vyhrál Španěl Tony Elías. V královské kubatuře MotoGP potvrdil nejrychlejší časy z tréninků i v kvalifikaci Casey Stoner na ducati. Úřadující šampion Valentino Rossi na něj ztratil 355 tisícin a odstartuje ze druhého místa.

Mezi nejslabšími motocykly si 21. příčku vyjel sedmnáctiletý Jakub Kornfeil, jenž v letošní sezoně sedlá podobně jako většina jezdců ve stopětadvacítkách aprilii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články