Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Na mistra světa Loeba si vyšlápl Pech

Sosnová (Českolipsko) - Šestinásobný mistr světa v automobilových soutěžích Sébastien Loeb si ze Sosnové odveze dvě porážky a konečné druhé místo v exhibičním závodu při Setkání mistrů v nejsilnější kategorii WRC. Cenný skalp slavného Francouze získal vicemistr České republiky v rallye Václav Pech, který jej s vypůjčenou Škodou Fabia WRC ve finálové jízdě na dva okruhy těsně porazil o 267 tisícin sekundy. Loebova přítomnost byla pro Sosnovou velkou událostí. Nejúspěšnější jezdec v historii rallye poutal velkou pozornost tisíců návštěvníků. Kam se hnul, pronásledovaly ho davy fanoušků i novinářů.

"Nešlo ani o ten výsledek, ale je skvělé se postavit vedle něj na start a zazávodit si," prohlásil po finálové jízdě Pech. "Že jsme vyhráli, to je fantastické. Vůbec jsem si nepřipouštěl, že by se to takhle mohlo povést," řekl Pech. V kvalifikaci byl v přímém souboji rychlejší než Loeb i Jan Štěpánek s octavií WRC, vítěz říjnového rallyesprintu v Jeseníkách, ale protože měl celkově horší čas, obsadil nakonec třetí pozici.

Loeb s těžším autem, vezl navigátora

Je nám líto, video expirovalo.
Loeb na Pecha nestačil

Loeb jako jediný jezdil v závodu s navigátorem Danielem Elenou. "Jsem tak zvyklý, přijeli jsme sem přece oba," vysvětlil Loeb. Měl tak menší nevýhodu oproti ostatním ve vyšší hmotnosti auta. I přesto se Loebovi závod líbil. "Dráha je tady hezká, hodně zajímavých zatáček, byla i velmi kluzká. Byla to legrace a zábava," prohlásil francouzský jezdec.

V České republice strávil tři dny, prohlédl si Prahu, svezl novináře a partnery, stihl se i pobavit. "Byly to krásné tři dny, navíc včera byl i večírek," usmál se Loeb. A finálový výsledek? "O ten úplně nešlo, ale oba jsme jeli dobře, jen jsem byl o trochu pomalejší," dodal Francouz.

V Sosnové i letecký den

V Sosnové se přihodily i dvě nehody. V pátek poslal několikrát přes střechu své mitsubishi Pavel Valoušek, dnes se o podobný kousek postaral hned ve své první jízdě s citroënem C2 S1600 juniorský mistr světa Martin Prokop. Oba naštěstí vyvázli bez zranění. Prokop dnes ještě závodil v kategorii N4, v níž obsadil s mitsubishi čtvrté místo. Tuto kategorii N4 vyhrál podle očekávání mistr České republiky v rallye Roman Kresta s vozem Peugeot 207 Super 2000. Autokrosovým speciálům D3 kraloval nestárnoucí Jaroslav Hošek.

Sébastien Loeb
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články