Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Zapletal na Rallye Hedvábné stezky skončil

Bejneu (Kazachstán) - Miroslav Zapletal musel odstoupit z Rallye Hedvábné stezky. Ve čtvrté etapě automobilové soutěže, zařazené do dakarské série, dnes český jezdec doplatil na poruchu motoru svého mitsubishi. V kategorii automobilů vede Násir Attíja z Kataru, mezi kamiony Rus Vladimir Čagin. Lopraisovi patří v průběžném pořadí páté místo. Cíl je v neděli 13. září v Ašchabadu.

"Závod je to opravdu nádherný. Je velká škoda, že jsme museli odstoupit, ale selhala nám technika a náhradní motor bohužel nemáme," uvedl navigátor Tomáš Ouředníček.

Problémy měl i další český zástupce Aleš Loprais s kamionem Tatra. "Krásná etapa, jakoby pravá dakarská. První dvě třetiny šly výborně, ale asi 170 km před cílem jsme v kabině ucítili naftu a zaznamenali extrémní úbytek paliva," napsal na stránkách Loprais Tatra Teamu.

Důvodem byla prasklá hadice, posádku ale nakonec od předčasného konce v soutěži zachránily okolo projíždějící civilní cisterny. "Byly sice prázdné, ale jejich řidiče jsme přemlouvali tak dlouho, až nám jeden z nich dovolil si z jeho nádrže vysát 45 litrů nafty. Tu jsme sice královsky zaplatili, ale v tu chvíli bychom za ni dali vše, co na autě vezeme. Nakonec to klaplo a do cíle jsme dojeli," poznamenal Loprais.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články