Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Box ČR 2024

Vršecký chce v domácím prostředí snížit náskok Albaceteho

Most - Český obhájce titulu David Vršecký chce o víkendu na domácí trati umazat další část z náskoku Antonia Albaceteho v čele průběžného pořadí mistrovství Evropy tahačů. Na mosteckém okruhu k tomu bude mít roudnický rodák i jeho tým Buggyra všechny předpoklady. V předchozích dvou sezonách se poslední srpnový víkend na severu Čech odehrál vždy v jednoznačné režii Buggyry, která bude favoritem i tentokrát. Zatímco v Poháru konstruktérů směřuje neohroženě k úspěšné obhajobě prvenství, o individuální zlato se zřejmě bude bojovat znovu tvrdě do posledního závodu. Španěl Albacete má v průběžné klasifikaci jen čtrnáctibodový náskok, který s vozem MAN získal v úvodu šampionátu.

"Antonio nás v úvodní třetině šampionátu zaskočil, nicméně v dalších čtyřech závodech jsem nad ním pokaždé zvítězil. V této chvíli nevidím důvod, proč by to nemělo pokračovat i v Mostě," prohlásil Vršecký, kterému se v Mostě tradičně daří. Upozornil, že ani před rokem se druhá polovina sezony jeho největšímu soupeři nepovedla. "Nejsem zrovna stoupencem podobných spekulací, ale musím připomenout, že loni Antoniovi druhá polovina šampionátu zrovna nevyšla," řekl. 

Druhý jezdec Buggyry a šampion z roku 2007 Markus Bösiger se také ještě nevzdal, přestože je celkově až třetí. Spolu s Albacetem je navíc jediným jezdcem truckové historie, který dokázal vyhrát v Mostě pohárový závod třídy Super Race Truck (2001) i nižší Race Truck (2007).

Domácí diváci se během víkendového závodu, po kterém budou zbývat do konce šampionátu již pouze tři dvoudenní boje, mohou těšit také na dalšího českého jezdce Františka Vojtíška. Nestor truckového sportu také letos podává vyrovnané výkony a je na devátém místě průběžného pořadí. Pokud by však dorazil na mostecký autodrom předpovídaný déšť, pak by se rázem mohl stát velkým favoritem na konečné vysoké umístění.

Průběžné pořadí ME:

1. Albacete 291 (Šp./MAN), 2. Vršecký (ČR/Buggyra) 277, 3. Bösiger 229 (Švýc./Buggyra), ...9. Vojtíšek (ČR/Renault) 69. 

Pohár konstruktérů: 1. Buggyra (Bösiger, Vršecký) 568, 2. MAN-Hahn (Hahn, Sobi) 356, 3. Renault (Altenstrasser, Vojtíšek) 327.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články