Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ve Valencii začal před Velkou cenou nejlépe Alonso

Valencie (Španělsko) - Domácí jezdec Fernando Alonso byl nejrychlejším pilotem dnešních tréninků před nedělní Velkou cenou Evropy na městském okruhu ve Valencii. Bývalý dvojnásobný světový šampion za volantem renaultu jako jediný dosáhl času na jedno kolo pod minutu a 40 sekund. Druhý skončil vedoucí pilot seriálu Brit Jenson Button z týmu Brawn GP a třetí byl jeho stájový kolega Brazilec Rubens Barrichello.

Pro Itala Luku Badoera má návrat do formule 1 zatím spíše hořkou příchuť. Náhradník za zraněného Brazilce Felipeho Massu v monopostu Ferrari byl v úvodním tréninku poslední a ve druhé části třetí od konce. Pomalejší byli jen španělský mladík Jaime Alguersuari z Toro Rosso, kterého čeká druhý závod v kariéře, a úřadující mistr světa Brit Lewis Hamilton z McLarenu. V obou trénincích ztratil na nejrychlejšího jezdce zhruba tři sekundy.



O hodně lépe si vedl při svém debutu v šampionátu Francouz Romain Grosjean, jenž v Renaultu nahradil neúspěšného Brazilce Nelsona Piqueta mladšího. V trénincích zajel třináctý čas, za Alonsem zaostal o sekundu a tři desetiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články