Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Abraham dojel ve volném tréninku před MS v Brně devátý

Brno - Karel Abraham obsadil deváté místo v dnešním volném tréninku třídy do 250 ccm před nedělním závodem mistrovství světa silničních motocyklů v Brně. Další český jezdec Lukáš Pešek obsadil na Masarykově okruhu šestnácté místo. Nejrychlejšího času ve třídě do 250 ccm dosáhl Španěl Hector Barberá, Abraham byl pomalejší o 1,540 sekundy. Lukáš Pešek absolvoval pouze osmnáct kol, motocykl se bude ještě dolaďovat.

"V tomto svém nejrychlejším kole jsem se vyvezl za Japoncem Aojamou. Potom jsem zajel na chvíli do depa a zkusili jsme jiné nastavení motocyklu, který už nebyl tak rychlý. Předtím ale pracoval motocykl naprosto perfektně," řekl po tréninku Abraham.

Lukáš Pešek hledal optimální nastavení motocyklu. "Zatím není zcela doladěn. Věřím ale, že se podaří do zítřka vše upravit," podotkl Pešek, jenž odkroužil v dnešním volném tréninku pouze 18 kol.

Ve třídě do 125 ccm se českým jezdcům tolik nedařilo. Lukáš Šembera dojel na 25. místě se ztrátou 3,031 sekundy na nejrychlejšího jezdce této kubatury Brita Bradleyho Smithe. Karel Pešek měl 35. čas a těsně za ním byl další český jezdec s divokou kartou Ladislav Chmelík.

Do volných tréninků královské třídy MotoGP zasáhlo sedmnáct jezdců, jimž suverénně kraloval Španěl Jorge Lorenzo na yamaze časem 1:56,591. Druhý skončil se ztrátou 0,399 sekundy Ital Valentino Rossi na stejném stroji. Rossi drží z roku 2006 neoficiální traťový rekord Masarykova okruhu časem 1:56,191. Šestnáct jezdců se dostalo pod hranici dvou minut, nepokořil ji pouze poslední ve výsledkové listině Ital Michel Fabrizio.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články