Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Barrichello pohrozil, že odejde z Brawnu

Barcelona - Brazilský pilot formule 1 Rubens Barrichello se nechce smířit s pozicí dvojky v týmu Brawn GP. Barrichella naštvala týmová strategie v nedělní Velké ceně Španělska. Na okruhu v Barceloně vedl, nicméně pro čtvrtý triumf v sezoně si dojel Brit Button díky tomu, že na rozdíl od něj zastavil pouze dvakrát v boxech. Původní taktika přitom počítala s třemi zastávkami pro oba jezdce. Šestatřicetiletý Brazilec dokonce kvůli možnému protežování svého kolegy Jensona Buttona pohrozil odchodem.

Radost týmu Brawn GP
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Řekl jsem Rossu Brawnovi, že pokud zjistím, že udělal něco pro to, aby Jenson ten závod vyhrál, pověsím helmu na hřebík," řekl brazilským médiím Barrichello, jenž je s 273 Velkými cenami na kontě nejdéle sloužícím pilotem F1.

Barrichellovi se v Barceloně vrátily pocity, které zažíval jako dvojka Ferrari za Michaelem Schumacherem. Nechvalně proslulou se stala situace z Velké ceny Rakouska 2002, kdy musel Brazilec z příkazu vedení na posledních metrech přenechat vítězství slavnému Němci. "Kvůli tomu jsem z Ferrari odešel. Bránil bych se tomu, kdybych musel dělat něco proti pravidlům," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články