Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Na Dakaru skončili dva Češi, Macík pokračuje po celonoční opravě

Neuquén (Argentina) – Dakarskou rallye po úterní etapě nedokončí tři čeští závodníci. Z dálkového závodu vypadli motocyklisté Dušan Randýsek a Ivo Kaštan. Po celonoční opravě převodovky pokračuje řidič kamionu Martin Macík. Zatímco Kaštan a Macík nedokončili rallye kvůli technickým problémům, Randýsek je po havárii v nemocnici a čeká na převoz do Česka.

Rallye Dakar
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Dušan Randýsek byl po pondělních problémech svých krajanů nejlépe umístěným českým motocyklistou. V úterní čtvrté etapě rallye ale vážně havaroval a byl letecky převezen do nemocnice v Neuquénu. Podle zpravodaje ČRo 1 Radiožurnálu Jana Říhy je jeho stav stabilizovaný. V Neuquénu by měl dva dny ležet, a poté by jej měl čekat převoz do Čech. Motocyklista má zraněné koleno a pohmožděný hrudník. Na pomoci Randýskovi se přímo na trati podílel i třetí muž kategorie čtyřkolek Josef Macháček, který k němu přijel jako první a přivolal i lékaře.

Kaštan ze závodu odstoupil kvůli technickým problémům svého stroje. Zkušený dakarský jezdec měl s motorkou problémy i v předešlých etapách a ty poslední se mu v noci z pondělí na úterý nepodařilo zřejmě zcela odstranit. Sice se následně postavil na start, ale před začátkem měřeného testu zjistil, že mu z motoru uniká olej a poškozený je i samotný agregát. "Musel jsem se proto vrátit zpět do bivaku a rallye pro mne skončila," řekl Kaštan Eurosportu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jan Říha a Michal Štěpanovský ve Studiu 6

Slavné klání se zkomplikovalo pro Martina Macíka, na jehož speciálu se porouchala převodovka. Macíkův tým uvedl, že mechanici budou vozidlo celou noc opravovat. Nakonec Macík figuruje na 68. místě a zřejmě tedy nastoupí i do páté etapy.

Velké problémy měl v úterý také David Pabiška, jemuž se při přesunu na start porouchal motor. Aby nebyl vyloučen, musel ale odstartovat do měřeného testu před prvním automobilem, což se mu podařilo pouze s pomocí jednoho ze soupeřů na čtyřkolce, který jej na start dotáhl na laně. Poté, co symbolicky odstartoval, byl odtažen zpět do bivaku, kde mu mechanici motor vyměnili a Pabiška se vydal zpět na trať. V úterý tak skončil až na 162. místě se ztrátou více než osmi hodin, v průběžném pořadí je 153.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články