Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kopecký a Škoda Motorsport – spojenectví zůstává, mění se jen barvy

Tovární tým Škoda Motorsport bude dál spolupracovat s Janem Kopeckým. Pětatřicetiletý jezdec opět pojede s vozem Škoda mistrovství České republiky, kde bude útočit na čtvrtý domácí titul v rallye za sebou a šestý celkově. Vedle toho odjede i několik závodů mistrovství světa.

Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: RAdek Petrášek

"Jsem rád, že pokračuji. Asi budu nejstarší tovární jezdec v historii. Ve škodovce stoprocentně, i když si myslím, že Láďa Křeček byl v týmu taky deset let. Teď budeme tento primát držet dva," řekl Kopecký, který je členem týmu už od roku 2008 a v Česku vyhrál 17 závodů za sebou.  

V příštím roce pojede na tuzemských tratích v netradičních barvách. Bílo-zeleno-černý design vystřídají bílo-modro-červené barvy na počest stého výročí vzniku Československa. "Je to jedna z větších změn a jsem rád, že přichází příští rok, kdy budeme slavit sto let české státnosti, a věřím, že se to bude fanouškům líbit a budou nás podporovat," řekl Kopecký.  

V minulých týdnech několikrát potvrdil, že by v roce 2018 rád závodil hlavně v MS, což se mu asi nepovede. "Stále ale jednáme o WRC2 a rád bych jel co největší počet závodů. Je to však hodně ekonomicky náročné," zopakoval Kopecký.  Doma se bude snažit prodloužit tříletou neporazitelnost. "To je náš cíl. Je to hodně dlouhá série a může se stát cokoliv. Mohu udělat chybu nebo můžeme mít technický problém, což jsme za celou dobu neměli," upozornil na spolehlivost vozu.  

Je nám líto, video expirovalo.
Škodovka se dohodla s pilotem Kopeckým na další sezonu

Po nejúspěšnější sezoně v historii týmu, kdy jezdci za volanty vozů Škoda získali 14 národních titulů a Švéd Pontus Tidemand se stal světovým šampionem v kategorii WRC2, se zástupci mladoboleslavské automobilky rozhodli vsadit na mladé jezdce.  

V příštím roce budou vedle Tidemanda a Kopeckého do speciálů Fabia R5 usedat jedenadvacetiletí Ole Christian Veiby z Norska, Juuso Nordgren z Finska a jeho teprve sedmnáctiletý krajan Kalle Rovanperä.  

"Po předčasném zisku titulů v mistrovství světa jsme se okamžitě začali poohlížet po mladých talentovaných jezdcích a testovali je ještě před koncem letošní sezony. V příštím roce nasadíme nejmladší tým v naší historii," uvedl šéf týmu Michal Hrabánek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články