Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Na Tomíčkově memoriálu pojede česká špička i hvězdy ze Skandinávie

Nejlepší domácí plochodrážníci, ale také účastník letošního seriálu Grand Prix Peter Kildemand z Dánska či švédský vicemistr světa z roku 2011 Andreas Jonsson figurují ve startovní listině Memoriálu Luboše Tomíčka. Jeho 49. ročník se pojede v pondělí tradičně na oválu břevnovského stadionu Markéta. Závod začne v 19 hodin, v přímém přenosu ho odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Václav Milík
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Organizátoři navazují na obnovenou spolupráci se Zlatou přilbou, závod se tak opět koná den po tradičním podniku v Pardubicích. "Je za tím hodně důvodů, zejména termínová kolize v ligách a světových soutěžích. Najít tam takto volný prodloužený závodní víkend od pátku do pondělí je v tomto období hodně složité," připustil sportovní ředitel závodu Pavel Ondrašík.

Sestavením startovní listiny byl od něj pověřen další bývalý závodník Tomáš Topinka, jenž bude mít během samotného závodu tradičně na starosti kvalitu dráhy. "Dostal to za úkol s tím, abychom měli startovní listinu a závod, který bude divácky atraktivní a dramatický, protože nebude mít jasného favorita," přiblížil Ondrašík.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomíčkův memoriál představil startovní listinu

Kromě české špičky v čele s třetím mužem červnového závodu GP v Praze Václavem Milíkem, bronzovým jezdcem konečného pořadí GP na dlouhé ploché dráze Josefem Francem, Eduardem Krčmářem a Matějem Kůsem, posledním českým vítězem z roku 2010, budou k vidění další zajímavá jména. Vedle Kildemanda s Jonssonem potvrdili účast předloňský vítěz Zlaté přilby Chorvat Jurica Pavlic, Polák Sebastian Ulamek nebo Rus Gleb Čugunov.

"Dvě, tři místa jsou navíc pořád otevřená a v jednání - to první pro vítěze nedělní Zlaté přilby z Pardubic, pokud budeme schopni se s ním domluvit na podmínkách startu a bude v pořádku. Stojíme i o jezdce, jako jsou Peter Ljung, loňský vítěz z Markéty, který se představí v Pardubicích, nebo Lotyš Andžejs Lebeděvs," prozradil Ondrašík.

"Na Memoriál Luboše Tomíčka se moc těším, protože jde o jeden z mála mezinárodních závodů, co se u nás pořádají. Jednou už jsem celý závod vyhrál, takže doufám, že i letos se dostanu alespoň na pódium," připomněl Franc svůj triumf z roku 2006.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články