Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Triatlon ČR 2024

Endurový tým poskočil v rámci Šestidenní na osmé místo

Brive-la-Gaillarde (Francie) - České reprezentační kvarteto se na motocyklové Šestidenní zlepšilo a po druhém dnu prestižní soutěže je osmé. Bezpečné vedení hájí i nadále domácí Francie. Před dosud druhé Finsko se posunuli Australané.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští enduroví jezdci si v hodnocení Šestidenní polepšili

Polepšil si i juniorský výběr, který pronikl do elitní desítky. Momentálně je totiž devátý. Další týmy pokračují za českými mladíky s penalizacemi včetně obhájců titulu Švédů. Ti kvůli potížím Mikaela Perssona přišli o vedení a klesli na desátou pozici.

Jezdci absolvovali 259 kilometrů na prašných a už rozbitých tratích s pěti měřenými testy. Nejlepším z Čechů byl Patrik Markvart, jemuž patří 56. místo v absolutní klasifikaci a 21. v kategorii E1. "Jel jsem zezadu, takže už jsem měl koleje a bylo to rozbitější, ale já to mám rád. Kluci říkali, že se jim jede špatně, ale mně to vyhovuje," popsal.

Člen juniorského družstva Jiří Hádek je celkově 61. a šestnáctý ve třídě E3. Jedničkou 92. ročníku Šestidenní zůstává domácí trojnásobný mistr světa Christophe Nambotin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články