Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Neuville odstoupil z druhé etapy Německé rallye a asi přijde o vedení v MS

Trevír Hned v úvodu druhé etapy musel z Německé rallye odstoupit vedoucí muž mistrovství světa Belgičan Thierry Neuville. V první rychlostní zkoušce ulomil levé zadní kolo svého hyundaie. Po první etapě patřilo Neuvilleovi průběžné třetí místo necelou půlminutu za vedoucím Estoncem Ottem Tänakem, jenž se v čele drží i nadále. Jan Kopecký je jedenáctý.

Thierry Neuville
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Devětadvacetiletý Belgičan tak nejspíš nabere ztrátu na úřadujícího šampiona Francouze Sébastiena Ogiera. Po devíti soutěžích mají shodně 160 bodů. "Nic není ztracené, boj o titul nevzdáme. Budeme se snažit dál," řekl Neuville, který je v čele MS díky většímu počtu vítězství. V neděli se může do soutěže s velkou časovou ztrátou vrátit a zabojovat o body v závěrečné power stage.

Po 17 z celkových 21 měřených úseků má Tänak s fordem náskok 21,4 sekundy na Nora Andrease Mikkelsena (Citroën). Třetí Ogier s dalším fordem ztrácí na lídra soutěže půl minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
Neuville v Německu odstoupil, Kopecký vede kategorii WRC2

Český jezdec Kopecký s vozem Škoda Fabia se po Neuvilleově odstoupení posunul na devátou pozici, o tu však přišel kvůli defektu v patnácté erzetě. Výměna kola ho stála pokles na dvanáctou příčku, z níž se do konce dne dokázal posunout už jen o jedno místo. Na poslední bodovanou desátou pozici ztrácí Kopecký téměř minutu, v hodnocení kategorie WRC2 je druhý.

Německá rallye vyvrcholí závěrečnými čtyřmi rychlostními zkouškami v neděli.

Německá rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Tänak, Järveoja (Est./Ford Fiesta) 2:31:32,2, 2. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Citroën C3) -21,4, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -29,6, 4. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta) -1:48,3, 5. Hänninen, Lindström (Fin./Toyota Yaris) -1:52,5, 6. Breen, Scott (Ir./Brit.) -2:06,7, ...11. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -9:54,1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články