Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kubica: Návrat do formule 1 vidím na 80 až 90 %. A to jsem realista

Londýn – Návrat Roberta Kubici do formule 1 je podle jeho vlastních slov velmi pravděpodobný. Po nedávných testech je polský pilot, který v seriálu skončil po těžké nehodě v roce 2011, přesvědčen, že na 80 až 90 % znovu usedne do monopostu.

Robert Kubica
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Kubica si pět let starý vůz Lotus E20 vyzkoušel začátkem července ve Valencii, kde odjel 115 kol. Podle médií byl rychlejší než testovací pilot Renaultu Sergej Sirotkin a na simulátoru mu prý naměřili shodné časy s Nicem Hülkenbergem, který se zatím ve světovém šampionátu postaral o všechny body týmu.

Podle některých spekulací by Kubica mohl nahradit nevýrazného Jolyona Palmera. "Kdybyste se mě na šanci návratu do formule zeptali před testem, řekl bych tak deset, možná dvacet procent," uvedl Kubica. "Ale i když jsem realista a zůstávám nohama na zemi, tak teď bych šanci viděl na 80 až 90 procent," dodal.

Na další zkoušku je Kubica podle vlastních slov připraven. "Když mi zavolají, nemusím nad tím moc přemýšlet. Prostě řeknu: Ano, mám na to a jdu to toho," uvedl. "Samozřejmě nemůžu hned skočit do formule, to by bylo šílenství. Kdyby po mně někdo chtěl, abych za týden závodil, odmítnul bych. Nesmím to uspěchat," přidal.

"Po nehodě jsem hodně pracoval na psychice a poslední měsíce byly nejkrásnější období za posledních šest let," řekl Kubica, který odstartoval kariéru ve formuli 1 v roce 2006 v Sauberu, v jehož barvách si připsal i jediné vítězství. Po čtyřech letech pak zamířil do Renaultu, ale jeho kariéru ukončila takřka fatální nehoda. Po uzdravení jezdil v letech 2013 až 2016 mistrovství světa v rallye. Jeho maximem bylo páté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články