Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Alonso i Piquet zůstávají u Renaultu

Paříž - Dvojnásobný mistr světa v závodech formule 1 Fernando Alonso prodloužil smlouvu ve stáji Renault až do roku 2010. Francouzský tým dnes oznámil jezdecké složení pro příští sezonu a oproti letošnímu roku v něm nedochází ke změně. Alonsovým kolegou bude nadále Brazilec Nelson Piquet mladší.

Alonsovo setrvání v týmu, pro který vybojoval v letech 2005 a 2006 mistrovské tituly, se očekávalo, třebaže se průběžně objevovaly spekulace o zájmu BMW či Hondy, v průběhu sezony dokonce Ferrari. Prodloužení spolupráce o dva roky je ale podle odborníků překvapivé. Alonso to vysvětlil, že ho k tomu přiměly lepšící se výkony.

Cítím se tu dobře, říká Alonso

"Po složitém startu do sezony jsme překonali těžkosti a neustále se zlepšovali. Moje vítězství v Singapuru a Japonsku i druhé místo naposledy v Brazílii ukázaly, že můžeme konkurovat nejlepším," uvedl sedmadvacetiletý Alonso v prohlášení. "Rozhodl jsem se zůstat, protože Renault byl vždy moje první volba a já se tu cítím dobře," dodal.

Alonso se do Renaultu vrátil před právě skončenou sezonou po ročním působení v McLarenu, kam odešel jako dvojnásobný šampion. V konkurenci Lewise Hamiltona si ale nevybudoval pozici týmové jedničky a jejich vzájemné vztahy byly kontroverzní.

Piquet překvapivě zůstává taky

Piquet, syn trojnásobného mistra světa, má v Renaultu smlouvu na rok. V té skončené debutoval a jeho maximem bylo druhé místo v Hockenheimu. Celkem 13 z 18 závodů ale nedokončil. Přesto se nepotvrdily spekulace, že by jej mohl nahradit Francouz Romain Grosjean, který prošel vývojovým programem Renaultu a jako jezdec seriálu GP2 letos pro stáj testoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články