Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Počasím sužovaný Dakar odstartoval druhou polovinu v La Paz

La Paz - Po neplánovaných dvou dnech volna pokračuje Rallye Dakar etapou z bolivijské metropole La Pazu do Uyuni. I sedmou z celkových dvanácti etap však museli pořadatelé kvůli bouřlivému počasí v regionu upravit. Měřený úsek organizátoři zkrátili z původně plánovaných 322 na 161 kilometrů. Čeští závodníci budou bojovat o posun do elitní desítky průběžného pořadí.

Je nám líto, video expirovalo.
Dakaristé po dvou dnech volna vyrazili z La Paz

Účastníci soutěže naposledy závodili v pátek ve zkrácené 5. etapě. Sobotní šestý díl byl kvůli všudypřítomné vodě a bahnu zrušen, takže všichni startující se přesunuli do La Pazu po silnici.

V neděli pak byl už předem plánovaný volný den určený k opravám, ale rozmary počasí potrápily hlavně mechaniky. "Klobouk dolů před každým, kdo se tu postaví na start, protože to je něco nepředstavitelného," uvedl český kamionista Karel Trněný, který musel po páteční etapě odstoupit.

Průjezd posádek ulicemi La Pazu připomínal bujarý karneval, kterého se zúčastnilo tisíce fanoušků i bolivijský prezident Ivo Morales. Největší pozdvižení podle očekávání způsobili domácí závodníci, hlavně motocyklisté, kteří sedmou etapu odstartují.

Nejlepším českým účastníkům rallye patří místo ve druhé desítce celkového pořadí. Motocyklista Ondřej Klymčiw je patnáctý, pilot automobilu Martin Prokop šestnáctý, kamiony Martina Kolomého a Aleše Lopraise jsou na třináctém a čtrnáctém místě a třináctý je také Zdeněk Tůma v kategorii čtyřkolek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články