Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Pražský rallysprint opanoval Kostka, rekordman Pech nedojel

Praha – 22. ročník exhibičního závodu, který probíhal na strahovském kopci, vyhrál poprvé v kariéře Tomáš Kostka s vozem Ford Focus WRC. Druhé místo obsadil slovenský jezdec Martin Kočí, třetí skončil Vojtěch Štajf. Desetinásobný vítěz Václav Pech musel po technických problémech odstoupit. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kostka triumfoval ve 22. ročníku Pražského rallysprintu

Pořadatelé připravili trať s pěti rychlostními zkouškami, poslední však museli z bezpečnostních důvodů zrušit. Kostka nakonec porazil Kočího o téměř půl minuty, Štajf ztratil dalších dvanáct sekund.

"Ráno to nevypadalo nejlépe, protože byla velká zima a já jel poprvé s pneumatikami, se kterými nemám zkušenosti. V první erzetě jsem si jen osahával asfalt, ale pak jsem chytil rytmus a dařilo se mi jet rychle a bez problémů," uvedl Kostka.

Z výhry měl radost i proto, že splnil přání vedení týmu Rufa Sport, jehož barvy hájil. Do závodu jej vyslalo s cílem, aby skončil první. "Stejně pojedu i příští sobotu Mikulášskou rallye ve Slušovicích, což je pro mě prakticky domácí závod," dodal Kostka.

Mezi nejpopulárnější účastníky Pražského rallysprintu patří Václav Pech, který závod již desetkrát vyhrál. Letos pro něj soutěž byla zároveň rozlučkou s vozem Porsche 997 GT3, v příštím roce bude totiž jezdit s fordem. Ve třetí erzetě ovšem ulomil kolo a během dalšího měřeného testu jej definitivně zastavily technické problémy.

"Loučení s porsche neproběhlo podle představ," litoval Pech, jenž dnes navíc slaví 40. narozeniny. "Chtěl jsem se předvést divákům a udělal jsem chybu. Trefil jsem vysoký obrubník a urazil levé přední kolo plus poškodil chladič. Mechanici to dokázali opravit, ale pak mi praskla přední poloosa," zakončil Pech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články