Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Abrahamův návrat se odkládá, nepředstaví se ani v Indianapolis

Brno – Návrat Karla Abraham do seriálu mistrovství světa silničních motocyklů se odkládá. Jediný český závodník v královské třídě MotoGP, jenž se stále zotavuje ze zranění nohy, vynechá i závod v Indianapolis konaný příští týden, a bude tak chybět již ve čtvrtém závodu seriálu v řadě. Start v USA mu nedoporučili lékaři. 

"Mrzí mě to, ale lékaři mi start v Indianapolis v podstatě zakázali. Z nohy už mám sice vytahané dráty, ale stále ji ještě musím mít v dlaze. Příští týden mě čeká intenzivní rehabilitace. Kdybych jel do Indy, musel bych ji omezit a stejně bych nebyl stoprocentně připravený. Navíc jakýkoliv pád by představoval velké riziko," uvedl Abraham. "Budu se soustředit na rehabilitaci a doufám, že se mi podaří být na Brno připravený," dodal.

Abraham měl pád v závěrečném tréninku červnové Velké ceny Katalánska a musel se podrobit operaci palce na levé noze, který si při nehodě vykloubil. Kromě Barcelony nemohl startovat ani následně v nizozemském Assenu a německém Sachsenringu. Přišel tak o šanci dosáhnout na své první letošní body.

V týmu AB Motoracing ho příští víkend v Indianapolis nahradí dvaatřicetiletý Španěl Toni Elías, bývalý mistr světa třídy Moto2. "Toni je hodně zkušený jezdec, který nám možná pomůže nasbírat i nějaká data, díky kterým budeme moci motorku v dalších závodech líp naladit," řekl Abraham.  

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články