Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Matějovský chce s vozem v českých barvách vyhrát ME cestovních vozů

Praha - Poprvé v historii bude v ME cestovních vozů startovat automobil v barvách české trikolory. Svůj speciál představil loňský vicemistr ME cestovních vozů Michal Matějovský, který chce letos zaútočit na celkové vítězství. K tomu by mu mělo pomoci o třicet kilogramů lehčí auto, se kterým osm kilogramů zhubl během přípravy i sám jezdec. Před rokem ho v kategorii S2000 porazil krajan Petr Fulín. První závod čeká Matějovského 2. května.

Je nám líto, video expirovalo.
Matějovský představil vůz pro ME cestovních vozů

"Chtěli jsme ukázat, že reprezentujeme svou zemi. Seriál má dohromady šest velmi slušně navštěvovaných závodů a červeno-modro-bílá barva rozhodně vidět bude," uvedl devětadvacetiletý jezdec k vzezření svého vozu.

"Cílů pro letošní sezonu je hned několik. Ten hlavní je ale jasný. Chci si sáhnout na titul a udělám pro to maximum," dodal Matějovský. Jezdit bude opět ve speciálu BMW 320si. "Proběhla i kompletní repase vozu, tedy rozebrání do šroubku a opětovné smontování," řekl Josef Křenek, majitel týmu Křenek Motorsport.

Mistrovství Evropy cestovních vozů začne za měsíc na Hungaroringu. Další závody se pak pojedou na Slovensku, ve Francii, 5. a 6. září na brněnském Masarykově okruhu, v Belgii a v Itálii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články