Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Ogier kraloval v druhé etapě a je blízko triumfu v Portugalské rallye

Faro (Portugalsko) – Zpátky do čela Portugalské rallye se vrátil po druhé etapě úřadující mistr světa Sébastien Ogier z Francie a je na nejlepší cestě obhájit prvenství. Před nedělními třemi rychlostními zkouškami vede tovární pilot Volkswagenu s náskokem 38 sekund na Mikka Hirvonena z Finska ve fordu. Martin Prokop za volantem fiesty je po třinácti erzetách osmý s mankem téměř sedm a půl minuty.

Sébastien Ogier během Portugalské rallye
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Ogier ve druhé etapě ovládl pět ze šesti testů. Bilanci mu pokazil jen týmový kolega Jari-Matti Latvala z Finska, který se do soutěže vrátil s penalizací po páteční havárii a pokračuje bez nadějí na dobrý výsledek.

Ve druhé zkoušce dne a zároveň nejdelším testu víkendu se Ogier vrátil do vedení, o které jej na závěr pátečního programu připravili Hirvonen a Ott Tänak. Estonský pilot Fordu pak v další erzetě havaroval a etapu nedokončil.

Z třetího místa půjde do finálového dne vítěz soutěže z roku 2012 Mads Östberg z Norska, který v citroënu ztrácí na Ogiera téměř minutu a půl. O dalších dvacet sekund pomalejší je zatím Španěl Dani Sordo v hyundai.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články