Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sosnová uvidí po sedmi letech mistrovství světa v supermotu

Sosnová (Českolipsko) - Na okruhu v Sosnové na Českolipsku bude o víkendu pokračovat třetím dílem mistrovství světa v supermotu. Světová elita v populární motocyklové disciplíně kombinující silniční závod a motokros se na sever Čech vrací po sedmi letech a na startu budou i tři domácí reprezentanti v čele s loňským mistrem Evropy Petrem Vorlíčkem.

Jezdci supermota - Thierry van den Bosch (vlevo) a Bernd Hiemer
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Vorlíček a Tomáš Trávníček v MS startují pravidelně, František Filinský se v závodě představí díky divoké kartě. Vorlíček je po čtyřech odjetých jízdách průběžně šestý, Trávníček devátý.

"Je to rozhodně dobře, že se jede svět zase tady u nás. Podobné závody lákají mnohem více fanoušků a u nás jsou pro ně dostupnější. Na závody ven, třeba do Chorvatska, sice přijíždí pár fandů, ale je jich opravdu jen pár. Světové závody doma jsou prostě jiné, s domáckou atmosférou," uvedl Vorlíček na svých oficiálních internetových stránkách.

Součástí víkendového programu v Sosnové jsou i závody mistrovství Evropy, ve kterých se představí Milan Sitnianský a Zdeněk Jaroš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články