Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Abraham chystá rychlý návrat, startovat chce už v Jerezu

Praha - Karel Abraham nechce dva týdny po zlomenině klíční kosti chybět na startu motocyklové Velké ceny Španělska. Jezdec třídy MotoGP se rozhodl nastoupit v Jerezu do pátečních tréninků, a pokud mu to zdravotní stav dovolí, rád by absolvoval celý závodní víkend. "V Jerezu to v pátek zkusíme a uvidíme, jestli bude vše v pořádku," uvedl Abraham na svém webu.

Karel Abraham
zdroj: ISIFA

Abraham se před dvěma týdny po pádu v kvalifikaci v Texasu podrobil ještě v zámoří operaci. Zlomenou klíční kost mu lékaři zpevnili titanovou destičkou a šrouby. Původní odhady hovořily o měsíční pauze, brněnský jezdec však nechce o další závod přijít. "Samozřejmě se musím vyhnout pádu na zraněné rameno. Doufám, že dokážu odjezdit celý závodní víkend a že se mi podaří nedělní závod dokončit," přál si Abraham.

Jezdec týmu Cardion AB Motoracing zatím zažívá nepovedenou sezonu. V úvodním závodě v Kataru upadl už v prvním kole, v Austinu nastoupit nemohl. Do Jerezu se teď chystá i přesto, že se zraněné místo nehojí úplně ideálně. "Při pondělním vyšetření (v olomoucké fakultní nemocnici) se objevilo pár komplikací. Ta největší je, že mi jizva po operaci zarůstá do kosti. Je potřeba to rozcvičovat, ale je to hodně bolestivé," prozradil Abraham.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články