Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rally Vrchovina se i díky počasí odjela bez zranění

Slavonice - První závod sezony, Rally Vrchovina, prověřil nové přísnější bezpečnostní podmínky takových akcí. Změny jsou odpovědí na loňské tragické zkušenosti včetně nehody v Lopeníku, kde zemřely čtyři mladé dívky. Závod v jihočeských Slavonicích i díky horšímu počasí proběhl bez problémů. Na trati sice bourala čtyři auta, ale nebylo to v oblastech, kde stáli diváci. Zranění se vyhnulo i jezdcům a navigátorům.

Rally Vrchovina
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Každá posádka byla na trati nepřetržitě pod kontrolou. "Pokud by havarovali, tak se okamžitě na dispečinku rozezní signál," uvedl předseda Svazu rallye Autoklubu České republiky Pavel Schovánek. 

Zdravotní pomoc zajišťovalo přes deset plně vybavených sanitek. "Dojezdové časy se drží kolem pěti minut," ujistil hlavní lékař závodu Daniel Kvapil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Vrchovina proběhla bez problémů

Vzpomínka na tragickou nehodu v Lopeníku je stále živá. V listopadu se ale závod jel za zcela jiných bezpečnostních podmínek a také bylo lepší počasí. A právě teploty pod nulou, vítr a sníh přispěly k tomu, že se na Rally Vrchovina nestala žádná vážná nehoda. Zpomalila se rychlost a zima navíc odradila třetinu závodníků i hodně diváků. 

Přesto se ale našli ti, kteří riskovali a vstupovali do zakázaných zón. Pořadatelé ale včas zasáhli, a tak neukáznění diváci bezpečí závodu nenarušili.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články