Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Startuje slavná Šestidenní, po čtyřech letech se vrací česká reprezentace

Praha - Po čtyřleté pauze se letos opět vrací český reprezentační Trophy tým na slavnou motocyklovou Šestidenní soutěž. Ta se letos pojede pro české fanoušky hodně blízko za hranicemi – v okolí německého okruhu Sachsenring.

Posledním velkým triumfem tehdy ještě československé reprezentace v motocyklové Šestidenní bylo dnes už třicet let staré vítězství v Považské Bystrici. Nastartovat cestu zpět mezi elitu chce i nejzkušenější český soutěžící Radek Toman, kterého čeká osmá Šestidenní. Tentokrát nepojede v klubových barvách, ale v elitní kategorii Trophy týmů. "Bude to trochu víc zavazující, budeme reprezentovat republiku," uznává Toman. "Všichni almají dost zkušeností a bude tu dobrá parta."

Poslední tréninkové dávky před odjezdem mají po dnešku za sebou i junioři. Ti startovali v Šestidenní i loni, takže mají na co navazovat. "Loni jsme byli osmí, takže doufám, že letos budeme o něco lepší," říká reprezentant Jakub Šefr. "Kdybychom byli do pětky, byl bych hodně rád." První ostré kilometry začnou hltat pneumatiky terénních motocyklů 24. září.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články