Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rallye Nový Zéland vyhrál Sébastien Loeb

Auckland - Francouz Sébastien Loeb potřetí vyhrál Novozélandskou rallye. Tovární jezdec Citroënu zvítězil na šotolinových tratích před finským týmovým kolegou Mikkem Hirvonenem o půl minuty a v čele mistrovství světa před ním má po sedmi soutěžích náskok 38 bodů.

Před sedmi nedělními rychlostními zkouškami přitom osminásobného světového šampiona Loeba dělilo od Hirvonena jen necelých šest a půl vteřiny. Francouz však na mokré trati svůj náskok postupně zvyšoval a v závěru už o jeho prvenství nebylo pochyb.

Letos Loeb vyhrál pátou rallye, celkově v MS triumfoval už podvaasedmdesáté. "V sobotu to byla s Mikkem vzrušující bitva. Nebylo to úplně perfektní, udělali jsme pár chyb. Ale vyhráli jsme, a to je nejdůležitější," prohlásil Loeb.

Třetí skončil s už více než půldruhaminutovou ztrátou norský pilot Fordu Petter Solberg. Na Novém Zélandu chyběl Martin Prokop, přesto v průběžném pořadí MS udržel sedmé místo s 36 body. Do konce šampionátu zbývá šest soutěží, ta nejbližší se na počátku srpna pojede ve Finsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články