Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kopecký je v Kyperské rallye třetí, o titul bojuje s Mikkelsenem

Limassol (Kypr) - Tovární jezdec Škody Jan Kopecký je po první etapě Kyperské rallye, závěrečného závodu seriálu Intercontinental rallye challenge, na třetím místě. V čele soutěže, která je dvojnásobně bodovaná, je Nor Andreas Mikkelsen, jenž jede také s vozem Škoda Fabia S2000. Kyperská rallye pokračuje v sobotu dalšími šesti měřenými testy.

Rallye - ilustrační foto
zdroj: ČTK/AP autor: Michael Probst

Již na druhém měřeném testu skončilo snažení Kopeckého týmového kolegy Juha Hänninena z Finska, jenž havaroval a přišel tak o reálnou šanci obhájit svůj titul z loňského roku. Letošní světový šampion v kategorii SWRC plánuje, že se v sobotu opět postaví na start, za nedokončené erzety ale dostane penalizaci.

Momentálně to tudíž vypadá, že o intercontinentální titul se utkají Kopecký a Mikkelsen. Před startem rallye byl v čele průběžného pořadí český jezdec, který doposud získal 131 bodů. Mikkensen byl se ztrátou dvaceti bodů čtvrtý.

Do celkové klasifikace se ale započítává jen sedm výsledků, oba sokové tak budou i škrtat. Nejhorším započítaným výsledkem Kopeckého je patnáct bodů, v Mikkelsenově případě osm. Aktuálně je tak na tom lépe norský rallyeový jezdec. Mezi Kopeckým a Mikkelsenem se totiž na Kypru po pěti odjetých rychlostních zkouškách drží Katařan Al Attíja.

Výsledky Kyperské rallye

1. Mikkelsen, Floene (Nor./Škoda Fabia S2000) 1:07:17,7,

2. Al Attíja, Bernacchini (Kat., It./Ford Fiesta S2000) -20,7,

3. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia S2000) -46,1,

4. Loix, Miclotte (Belg./Škoda Fabia S2000) -1:41,2,

5. P. Sandell, Parmander (Švéd./Škoda Fabia S2000) -1:46,3,

6. Kruuda, Järveoja (Est./Škoda Fabia S2000) -2:43,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články