Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

První projel cílem maďarské GP Button, za ním Vettel

Budapešť - Jenson Button svým vítězstvím ve Velké ceně Maďarska formule 1 oslavil jubilejní 200. start v mistrovství světa. Britský pilot McLarenu a předloňský mistr světa to navíc dokázal na trati, na které před pěti lety vybojoval svůj úplně první triumf v kariéře. Jednatřicetiletý Button se na Hungaroringu nejlépe vypořádal s proměnlivými podmínkami a připsal si druhé vítězství v sezoně a jedenácté v kariéře. Vedení v šampionátu si pojistil druhým místem Sebastian Vettel z Red Bullu, třetí skončil Fernando Alonso ve ferrari. V seriálu nyní následuje měsíční přestávka, příští závod se uskuteční 28. srpna v Belgii.

Vettel po skvělém úvodu sezony potřetí za sebou nedokázal vyhrát, ale po čtvrtém místě v Německu se opět vrátil na stupně vítězů a po 11. závodě už vede šampionát s náskokem 85 bodů před týmovým kolegou Markem Webberem. Ten dojel v Maďarsku pátý za Lewisem Hamiltonem z McLarenu.

Jenson Button:

  • "Rád bych už taky někdy vyhrál na suchu."
  • "Obdivuhodný závod, jeden z mých nejhezčích. Z nějakého důvodu mám tyhle podmínky rád, ale netuším, z jakého. Prostě opět všechno zafungovalo. Ale déšť to nerozhodl, jen máme rychlé auto."

Hned v úvodu dokázal předjet vítěze kvalifikace Vettela, dlouho vedl a týden po úspěchu na Nürburgringu mířil k dalšímu vítězství, ve 47. ze 70 kol ale dostal ve znovu začínajícím dešti hodiny. Propadl se za Buttona, a protože se po přetočení vozu vrátil do směru jízdy nebezpečným manévrem, kterým ohrozil ostatní jezdce, byl navíc potrestán průjezdem boxy. Mohl být nakonec rád, že dojel čtvrtý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články