Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Abraham odstartuje do 100. Grand Prix ze sedmého místa

Assen (Nizozemsko) - Motocyklový závodník Karel Abraham odstartuje do sobotní Velké ceny Nizozemska, která bude jeho jubilejní 100. v kariéře, ze třetí řady. Jednadvacetiletý brněnský jezdec zaznamenal v dnešní kvalifikaci sedmý čas. Abraham ztratil 1,024 sekundy na nejrychlejšího Itala Marka Simoncelliho s hondou. Za šestou pozicí, jíž by vyrovnal svou dva týdny starou dosud nejlepší kvalifikaci v MotoGP ze Silverstonu, zaostal o 413 tisícin sekundy.

V první řadě bývalého mistra světa do 250 ccm Simoncelliho doplní Američan Ben Spies na yamaze a vítěz posledních tří Grand Prix Casey Stoner s hondou. Druhý český účastník MS Jakub Kornfeil zajel ve stopětadvacítkách 18. čas, téměř tři sekundy za nejrychlejším Maverickem Viňalesem ze Španělska.

Abraham bude navíc i v příští sezoně působit v nejprestižnější kategorii mistrovství světa MotoGP se strojem značky Ducati. V dějišti letošní sedmé Velké ceny v nizozemském Assenu to oznámili zástupci italské značky a Abrahamův tým Cardion AB Motoracing. V nové smlouvě je navíc opce na sezonu 2013.

"Jsem velmi spokojený. V novém kontraktu jsou oproti tomu letošnímu určité změny, za které jsem hodně rád. Věřím, že všechny tyhle věci mi pomohou ke zlepšení v MotoGP a budu mít letos a příští rok dobré výsledky," uvedl jednadvacetiletý Abraham, jenž se letos stal prvním Čechem v elitní třídě MS.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články