Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Abraham skončil v australské kvalifikaci desátý, chtěl být lepší

Phillip Island (Austrálie) - Český motocyklový jezdec Karel Abraham odstartuje do nedělního závodu třídy Moto2 ve Velké ceně Austrálie z třetí řady. Brněnský pilot dnes zajel na okruhu na Phillip Islandu desátý kvalifikační čas. Abraham ztratil na nejrychlejšího Alexe de Angelise necelou vteřinu. Za již jistým mistrem světa Tonim Elíasem zaostal o 28 tisícin a bude stát na startu vedle něj. Jakub Kornfeil byl v kubatuře do 125 ccm osmnáctý.

Od druhé řady, ze které startoval v předešlých závodech v Japonsku a v Malajsii, Abrahama tentokrát dělily pouhé čtyři setiny sekundy. "Měl jsem určitě na víc. Desáté místo není sice špatné, ale přece jen mě štve, že jsem se alespoň do druhé řady neprobojoval. Chybělo strašně málo. Trať je to rychlá, líbí se mi, loni jsem tady byl šestý, a tak věřím, že v neděli, pokud nepokazím start, by to opět mohlo vyjít," uvedl dvacetiletý český jezdec v tiskové zprávě a postěžoval si na ostrý vítr, který dnešní jízdy provázel.

Kvalifikaci stopětadvacítek kraloval Španěl Marc Márquez, vedoucí muž průběžného pořadí MS. Kornfeil byl pomalejší o téměř čtyři a půl sekundy a pojede z páté řady. "Kvalifikace byla hodně špatná. Po čtyřech odjetých kolech jsem byl zpátky v boxu, protože mi neuvěřitelně "zklokanovatěl" předek. Skákal tak, že i na samotných datech, která mechanici zhlédli, to bylo zcela evidentní. Bohužel ovšem nevěděli, jak tenhle jev eliminovat," posteskl si Kornfeil.

V královské třídě MotoGP vyhrál kvalifikaci domácí jezdec Casey Stoner, který tak bude moci den po 25. narozeninách zaútočit z nejvýhodnější pozice na čtvrtý triumf v australském závodu za sebou. Čerstvý mistr světa Jorge Lorenzo byl druhý, z patnáctého místa se pak s třívteřinovou ztrátou kvalifikoval jeho španělský krajan Dani Pedrosa, jenž dva předchozí díly šampionátu vynechal kvůli zlomenině klíční kosti.

Výsledky kvalifikace na GP Austrálie

Do 125 ccm:

1. Márquez (Šp./Derbi) 1:38,236,

2. Cortese (Něm./Derbi) -0,616,

3. P. Espargaró (Šp./Derbi) -0,755,

...18. Kornfeil (ČR/Aprilia) -4,365.

Moto2:

1. De Angelis (San Mar./Motobi) 1:35,148,

2. Redding (Brit./Suter) -0,230,

3. Bradl (Něm./Suter) -0,430,

...10. Abraham (ČR/FTR) -0,985.

MotoGP:

1. Stoner (Austr./Ducati) 1:30,107,

2. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,668,

3. Spies (USA/Yamaha) -1,279.

Casey Stoner
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články