Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Volejbalistky Brna vstoupily do osmifinále jasnou porážkou v Jekatěrinburgu

Až s přílišným respektem odehrály volejbalistky KP Brno úvodní utkání osmifinále Poháru CEV v Jekatěrinburgu, kde prohrály 0:3. Ve Vyzývacím poháru naopak slavila Ostrava, která zvítězila ve finském Orivesi 3:0 a vybudovala si slibnou pozici k postupu do čtvrtfinále. Odvety se hrají za dva týdny.

Volejbalistky KP Brno
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Bojácně hrající Brňanky se proti favorizované Uraločce nedokázaly výrazněji prosadit. "Škoda, že jsme do zápasu nastoupily s takovým strachem a respektem. Přitom jsme víceméně neměly co ztratit," uvedla kapitánka Ivana Zburová.

V každém setu držel moravský tým krok jen v úvodu, v dalším průběhu už diktoval tempo důrazněji hrající Jekatěrinburg. Soupeře převyšoval přesnějšími bloky i jistějším zakončením.

"Respekt a nezkušenost některých našich hráček způsobily zbytečné chyby a slabý útok. Jsem přesvědčený, že po této zkušenosti budeme hrát doma o hodně lépe a s odvahou. Můžeme vybojovat mnohem lepší výsledek. Nemusíme se soupeře bát, protože má i svoje slabiny," řekl trenér Marek Rojko.

Ostrava si vytvořila ideální pozici před odvetou

Volejbalistky Ostravy měly po většinu zápasu v Orivesi režii pevně v rukou. V prvním setu povolily soupeřkám uhrát pouze 16 bodů. Finský tým se herně zvedl jen ve druhé sadě, jejíž koncovku však lépe zvládly svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera. Ve třetím setu už domácí hráčky odpadly.

Osmifinále Vyzývacího poháru volejbalistek - úvodní zápas:

OrPo Orivesi (Fin.) - TJ Ostrava 0:3 (-16, -23, -14)

Rozhodčí: Akdemir (Tur.), Byhlin (Švéd.). Čas: 82 min. Diváci: 400.

Sestava a body Ostravy: Makauskaiteová 7, Zemanová 8, Čuboňová 15, H. Kojdová 8, Nachmilnerová 14, Valková 2, libero Chevalierová - Křenková, Žolnerčíková.
Trenér: Pommer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články