Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kiki a Maki opět proti sobě? O víkendu se v Praze koná MČR v beachvolejbale

Praha – Až tisícovka diváků bude moci sledovat v Praze na Gutovce souboje o domácí titul v beachvolejbale. Asi největším tahákem budou oba nejlepší ženské páry. Markéta Nausch Sluková doufá, že vydrží její záda, kvůli nimž nemohly s Barborou Hermannovou obhajovat stříbrné medaile na mistrovství Evropy. Ty nedávno získaly Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou. Přímé přenosy finálového vyvrcholení sledujte v neděli od 17:05 na ČT sport nebo na webu ctsport.cz.

Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou
zdroj: Facebook autor: Sluková & Hermannová - Czech Beachvolleyball Team

Oba páry minulý týden absolvovaly finálový turnaj Světového okruhu v Hamburku. Úspěšnější byly Sluková s Hermannovou, které skončily páté. Sluková věří, že vydrží zdravá i pro domácí šampionát. "Záda jsou na tom docela dobře. Hrály jsme v Hamburku, tam to šlo. Tak doufám, že to vydrží a budeme schopny dohrát ten turnaj do konce," řekla.

Markéta Nausch Sluková o potížích se zády:

"Problémy tam jsou. Hodně jsme to probírali. Byla tam i varianta před Hamburkem, jestli neukončit sezonu. Nakonec jsme se všichni společně domluvili, že to zkusíme, když to jen trochu půjde."

Kolocová s Kvapilovou cestovaly do Hamburku přímo z úspěšného ME a vypadly v osmifinále. V závěru sezony už cítí únavu. "Poslední týdny byly opravdu nabité. Ten poslední turnaj bude určitě poslední i co se týče sil. Ale na konci sezony je unavený každý," řekla zkušenější Kolocová.

Je nám líto, video expirovalo.
Na MČR v plážovém volejbale si zahrají nejlepší české páry

Pokud se potvrdí papírové předpoklady, měly by se tyto dvojice utkat ve finále. Od rozchodu Slukové s Kolocovou před dvěma lety jde o sledované souboje. Vždy v nich zatím měly navrch Sluková s Hermannovou, ale letos v Poreči už dospělo utkání do tie-breaku.

"Kromě jednoho zápasu, kdy se nám docela dařilo, tak byly lepší výkonnostně. Budeme doufat, že to jednoho dne vyjde, a když to nevyjde, tak se svět nezboří," komentovala negativní bilanci Kolocová.

Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou
zdroj: Facebook autor: Kristýna \"Kiki\" Hoidarová Kolocová

Na domácím šampionátu se ale budou chtít prosadit také další páry, zejména Šárka Nakládalová s Martinou Bonnerovou a Karolína Řeháčková s Magdalenou Dostálovou. "Není vhodné ostatní české týmy podceňovat. Máme i šikovná mláďata, která půjdou do těch zápasů s námi s tím, že nemají co ztratit," řekla Sluková.

Jedničkami mužského turnaje budou Ondřej Perušič a David Schweiner, kteří nedávno vyhráli turnaj středoevropské série MEVZA ve Slovinsku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články