Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Volejbalistky půjdou do bitvy o MS i se smečařkou Havelkovou

Praha V nominaci českých volejbalistek na nadcházející kvalifikaci mistrovství světa je i Helena Havelková, která za reprezentaci nehrála téměř dva roky. Osmadvacetiletá smečařka, která si na přelomu roku během angažmá v Šanghaji přetrhla achilovku, figuruje ve čtrnáctičlenném výběru trenéra Zdeňka Pommera.

České volejbalistky
zdroj: cvf.cz autor: FIVB

Jeho svěřenkyně rozehrají evropskou baráž v Rotterdamu v úterý zápasem proti Belgii. V dalších dnech nastoupí proti Bulharsku, Nizozemsku, Řecku a Slovinsku. Na světový šampionát v Japonsku v příštím roce postoupí dva týmy.

Před cestou do Rotterdamu sehrály české reprezentantky dva přípravné zápasy s Polskem, s kterým prohrály 1:3 na sety a stejným poměrem zvítězily. "Před kvalifikací to byly velice přínosné zápasy se silným a kvalitním soupeřem. K týmu se připojily Helena Havelková a Kateřina Valková, které do týmu rychle zapadly. Pro přípravu na kvalifikaci MS jsme, myslím, udělali maximum," řekl Pommer.

Nominace:

Nahrávačky: Kateřina Valková (Ostrava), Pavla Vincourová (Lodž/Pol.).

Smečařky: Helena Havelková (Monza/It.), Petra Kojdová (Vandoeuvre-Nancy/Fr.), Andrea Kossányiová (Prostějov),

Blokařky: Iva Nachmilnerová (Ostrava), Barbora Purchartová (Dabrowa Górnica/Pol.), Veronika Strušková (Olomouc), Kateřina Kohoutová (Dukla Liberec).

Univerzálky: Aneta Havlíčková (bez klubu), Gabriela Kopáčová (KP Brno), Marie Toufarová (Chamalieres/Fr.).

Libera: Veronika Dostálová (Dukla Liberec), Nikola Vaňková (KP Brno).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články