Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na Super Cupu v plážovém volejbale se ve finále nedařilo českým dvojicím

Uherské Hradiště - Turnaj v plážovém volejbale mužů a žen hostilo v rámci desátého ročníku Slováckého léta město Uherské Hradiště. Super Cup nabídl kromě českých volejbalistů také mezinárodní zástupce, kterým se také ve finále dařilo právě na úkor domácích hráčů. V mužské soutěži se radovala argentinská dvojice, v ženské části triumfovaly Slovenky.

Plážový volejbal
zdroj: ČTK/AP autor: Anthony Anex

Do finále mužského turnaje se probojovala česká dvojice David Schweiner – Ondřej Perušič, ale v posledním utkání podlehli argentinskému páru Nicolas Capogrosso – Julian Azaad. První set ovládli Jihoameričané po výsledku 21:17, druhý po těsném souboji 24:22. Turnaj tak vyhráli po finálovém vítězství 2:0 na sety.

Mezi ženami se do finálového boje propracoval český pár ve složení Diana Žolnerčíková – Kateřina Valková, ve kterém narazily na slovenskou dvojici Andrea Štrbová – Natália Dubovcová. Slovenky sice prohrály první set 20:22, ve druhém ale dominovaly 21:10 a třetí zkrácený set vyvrcholil až za vyrovnaného stavu 15:15. České hráčky nevyužily několik mečbolů, a tak se nakonec radovaly slovenské soupeřky po výsledku 23:21.

Turnaj Superpoháru v plážovém volejbalu v Uherském Hradišti:

Muži: Finále: Capogrosso, Azaad (Arg.) - Schweiner, Perušič 2:0 (17, 22), o 3. místo: Weiss, Tichý - D. Kufa, R. Kufa 2:0 (19, 22).

Ženy: Finále: Dubovcová, Štrbová (SR) - Žolnerčíková, Valková 2:1 (-20, 10, 21), o 3. místo: Knoblochová, Komárková - Gromadowská, Kocioleková (Pol.) 2:1 (19, -30, 13).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články