Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Liberec ve zlatém setu porazil Kokkolu a postoupil do Ligy mistrů

Liberec – Po prohře 0:3 ve finské Kokkole měl Liberec v domácím prostředí velice těžkou úlohu. Pro postup do základní části Ligy mistrů musel v odvetě svého severského protihráče porazit třísetovým rozdílem a poté ještě zvládnout zlatý set. Hráči k tomu udělali první krok, že Finy porazili ve třech setech 25:23, 25:22 a 25:19 a poté ovládli i zlatý set poměrem 15:11. Ve skupině čeká české šampiony stejně jako před rokem italská Civitanova, dále polský Rzeszów a Berlín, hrát se začne na začátku prosince.

Dukla ve středu nečekaně v chladné hokejové hale v Kokkole klopýtla a po nezvládnuté koncovce prvního setu se dostala pod tlak. Ale domácí odvetu zvládla bezpečně. Hráči nechybovali, o hlavní porci bodů se staral polský univerzál Patucha a v útoku jasně hosty přehráli.

"Dneska jsme předvedli nejlepší výkon v sezoně. Od začátku do konce jsme hráli koncentrovaně, dobře jsme přihrávali, útočili a vyvarovali se újezdů, které jsme udělali ve Finsku," pochvaloval si trenér Michal Nekola.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Liberce se probojovali do Ligy mistrů

Hráčům neměl co vytknout, domácí odvetu zvládli bez zaváhání, v obraně uhlídali univerzála Ropponena a mohou se těšit na minimálně šest zápasů s evropskou elitou. "Jakub Janouch hrál výborně, rozděloval nahrávky na jedny ruce, ale vycházelo to z dobré přihrávky," pochválil Nekola svého nahrávače.

Skupinová fáze Ligy mistrů začne 6. prosince, Liberec v prvním kole přivítá Rzeszów s českým nahrávačem Lukášem Ticháčkem. Pak pojede do Civitanovy a první polovinu zakončí doma s Berlínem.

Dukla Liberec - Tiikerit Kokkola 3:0 (23, 22, 19), zlatý set 15:11

Rozhodčí: Kovalčuk (Ukr.), La Micela (It.). Čas: 103 min. Diváci: 1437. První zápas 0:3, postoupil Liberec.

Sestava a body Liberce: Staněk 8, Janouch 1, Správka 8, Leikep 8, Patucha 20, Galabov 11, libero Kopáček - Kunc. Trenér: Nekola.

Nejvíce bodů Kokkoly: Hunt 14, Herrera 13, Ropponen 11.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články