Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sluková s Hermannovou v Číně vzdaly kvůli zranění

Sia-men (Čína) - Účinkování plážových volejbalistek Markéty Slukové a Barbory Hermannové na turnaji Světového okruhu v čínském Sia-men skončilo zraněním. Český pár nedohrál druhý zápas v základní skupině D proti Kanaďankám Gordonové a Wilkersonové poté, co si Sluková ve druhém setu poranila kotník.

Markéta Sluková
zdroj: ČT sport autor: Jan Langer

Po prvním vyhraném setu vedly Sluková s Hermannovou ve druhém o čtyři body. "Pak si Markét při bloku poranila kotník po dopadu Kanaďanky na naši polovinu hřiště a zápas jsme kvůli zranění ukončily," uvedl český pár na Facebooku. "Prozatím se snažíme to 'vyléčit' po laicku a uvidíme, jak to bude vypadat zítra," dodaly s odkazem na páteční poslední duel ve skupině se čtvrtými nasazenými Ruskami Ukolovovou a Birlovovou.

České hráčky úvodní zápas ve skupině s Rakušankami Schützenhöferovou a Plesiutschnigovou vyhrály hladce za 33 minut 2:0. Druhý duel s Kanaďankami musely ale po 19 minutách hry vzdát.

Sluková s Hermannovou, které se daly dohromady na konci července, startují v Číně na turnaji nižší kategorie Open teprve podruhé přímo v hlavní soutěži. Na předchozím turnaji v Soči prošly do čtvrtfinále a obsadily dělené 5. místo. V prvních dvou společných startech ve World Tour na grandslamech v Long Beach a polském Olsztynu musely do kvalifikace a z ní nepostoupily.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články