Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Volejbalistky chtějí odehrát domácí turnaj Grand Prix bez porážky

Brno - S jednoznačným cílem postoupit do Final Four odehrají české volejbalistky od pátku do neděle doma v Brně druhý turnaj světové Grand Prix skupiny 3. Jejich soupeřkami budou postupně Alžírsko, Mexiko a Kazachstán. Za úspěchem svěřenkyně italského trenéra Carla Parisiho slibně vykročily, protože v minulém týdnu vyhrály bez porážky úvodní turnaj v kazašském Almaty. V zápasech s Chorvatskem, Austrálií a domácí reprezentací ztratily pouze dva sety. Přímé přenosy všech utkání brněnského turnaje můžete sledovat od pátku do neděle na ČT sport a našem webu.

Trenér volejbalistek Carlo Parisi a Helena Havelková
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

V průběžném pořadí po součtu zápasů v obou skupinách zůstaly české reprezentantky z osmi celků jediné s plným počtem devíti bodů. K postupu do Final Four, který se uskuteční 16. a 17. srpna v bulharském Samokovu, jim chybí krůček. "Jsem moc spokojený nejen s devíti body, ale i s hrou týmu. Přitom první turnaj byl náročný. Kazachstán hraje trochu jiný volejbal, než na který jsme zvyklí," uvedl kouč Parisi.

"Nemusím zdůrazňovat, že náš cíl je postoupit do Final Four. Nyní možná narazíme na papírově slabší soupeřky. Hodně bude záležet na přístupu hráček, vyžaduji po nich maximální koncentraci, nemůžeme si dovolit žádné podcenění," řekl kouč.

Kvalitu českých volejbalistek v Grand Prix potvrzuje kromě průběžného prvního místa také individuální hodnocení úspěšnosti jednotlivých hráček. Do šestice nejlepších se dostaly hned tři: Anetě Havlíčkové patří 2. místo, Tereze Vanžurové čtvrté a Heleně Havelkové šesté.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky se připravují na domácí turnaj Grand Prix

"Pro mě je ale toto hodnocení na druhé koleji. Za mnohem důležitější považuji, že máme opět vyvážený tým. Vrátila se na libero zkušená Chlumská, po uzdravení a dlouhé přestávce začala hrát dobře Havelková. V posledních zápasech se stále zlepšuje na nahrávce Smutná, na bloku se prosazuje mladá Trnková," vyjmenoval Parisi.

S výjimkou Kazachstánu nemají Češky se zbývajícími dvěma soupeři mnoho zkušeností. "S Alžírskem jsme hrály třikrát v přípravě ještě pod vedením kouče Šillera. Proti Mexiku jsem nikdy nehrála. Ale věřím, že bude mít trenér Parisi dostatek poznatků z vystoupení soupeřek na turnaji Grand Prix v minulém týdnu. Stále se učíme," poznamenala kapitánka Havelková.

V pátek český tým nastoupí proti Alžírsku v 19:00, sobotní utkání s Mexikem začne v 16:00 a v neděli domácí výběr vyzve Kazachstán od 17:30.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články