Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Jihostroj podlehl doma Rzeszówu 0:3 a zůstává bez vodu

České Budějovice - Volejbalisté Českých Budějovic podlehli doma 0:3 polskému Rzeszówu a nebodovali ani ve čtvrtém zápase Ligy mistrů. Před měsícem na půdě lídra skupiny C získali alespoň set, k čemuž byli také blízko, ale setbol ve druhém setu neproměnili.

Utkání České Budějovice - Rzeszów
zdroj: ČTK autor: David Veis

"Mrzí mě víc než promarněný setbol ztráta vedení 22:19 ve druhém setu," připomněl kouč Jihostroje Jan Svoboda další nadějný okamžik zápasu. Jeho začátek se ale budějovickým hráčům nepovedl. Po několika střídáních v domácí sestavě se hra ve druhé sadě vyrovnala, za stavu 24:24 však domácí dostali přímý bod z podání a následně Rzeszów zablokoval.

Jen blokem polský favorit získal v celém utkání 14 bodů, až na konci se v sestavě Rzeszówa objevil první nahrávač Lukáš Ticháček. "Hosté prokázali kvalitu, výborně podávali, hráli v tomto utkání lépe než u sebe doma. Mám radost z toho, že se v utkání neztratil mladík Šulista," shrnul kouč Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalového utkání České Budějovice - Rzeszów

Šulista si proti polskému mistrovi odbyl velkou premiéru na mezinárodní scéně. "Divákům se tento zápas musel líbit. Já ještě nikdy proti tak silnému týmu nehrál. Škoda, že se mi nepovedlo v důležitém okamžiku přihrát servis," litoval.

Budějovičtí volejbalisté zůstali v Lize mistrů po čtyřech kolech bez bodu stejně jako ve skupině B Ostrava, která v úterý prohrála v Rusku s favoritem celé soutěže Bělgorodem 0:3. Další zápas sehraje Jihostroj 11. prosince v Paříži, loučení ho čeká o týden později doma s Budvou.

České Budějovice - Rzeszów 0:3 (-18, -24, -19)

Rozhodčí: Mokrý (SR), Flückiger (Švýc.). Čas: 80 min. Diváci: 1500.

Sestava a body Č. Budějovic: Mach 5, Kriško 10, Michálek 3, Sukuba, Habr 3, Fila 13, libero Hupka - Sobotka 7, Šulista 3, Zapletal 1, Pleva. Trenér: Svoboda.

Nejvíce bodů Rzeszówa: Konarski 18, Veres 13, Achrem 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články