Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalisté Zlína si poradili i s Budějovice a dál jsou neporaženi

Zlín - Volejbalisté Zlína dál proplouvají extraligou bez porážky a zůstávají v čele. Po vítězství nad Ostravou či Libercem připravili první prohru i loňským vicemistrům z Českých Budějovic. Jihostroj po celý zápas nedokázal eliminovat nebezpečné zlínské smečaře a utrpěl jednoznačnou porážku 0:3. Zlín tak zůstává jediným neporaženým extraligovým celkem.

Na vítězné zlínské šňůře mají největší podíl bratři Pavel a Adam Bartošovi a druhý smečař Kostoláni. Reprezentant Adam Bartoš k výhře přispěl 22 body, Kostoláni jich dal 20. Jihočeši nezvládli ani jednu koncovku, tu třetí prohráli po třech chybách za sebou. Zlín vzbuzuje u fanoušků naděje, že by se mohla opakovat mistrovská sezona z roku 1999, kdy se o titul zasloužili nynější kouč Macek, stále aktivní hráč Obdržálek nebo další opory Kaláb, Smolka či Goga.

Jednobodový odstup si na druhém místě udržely Benátky nad Jizerou výhrou 3:0 v Odoleně Vodě. "Jsme psychicky na dně. Hráči byli před utkáním dobře připraveni, ale marnost nad marnost. Propadli jsme ve všech herních činnostech, podáním počínaje a útokem konče. Dnešní výkon byl sotva na úrovni národní ligy," prohlásil domácí kouč Milan Hadrava. Třetí je mistrovská Ostrava, která zdolala Ústí nad Labem 3:1. Liberec doma nedovolil Příbrami ani set, stejně jako Brno s novým nahrávačem proti Starému Městu.

Brněnský klub v tomto týdnu rozvázal smlouvu s nahrávačem Sládečkem a nejméně na dva měsíce získal reprezentanta Boulu. Ten režíroval vítězství 3:0 nad posledním týmem tabulky Starým Městem. "Boula čeká, jestli vyjde zahraniční angažmá, kterému dává samozřejmě přednost. Domluva je taková, že zůstane do Vánoc, a pokud se neobjeví nabídka ze zahraničí, zůstane v Brně," řekl trenér Miroslav Malán.

Uniqa extraliga volejbalistů - 5. kolo:

Zlín - České Budějovice 3:0 (23, 21, 24)
Nejvíce bodů: A. Bartoš 22, Kostoláni 20, V. Navláčil 9 - Fila a Kriško po 13, Michálek 9.

Liberec - Příbram 3:0 (17, 18, 12)
Nejvíce bodů: Hadrava 13, Burrow, Staněk a Správka po 10 - Kuchař a Novotný po 8, Anděl 7.

Ostrava - Ústí nad Labem 3:1 (23, 23, -23, 14)

Brno - Staré Město 3:0 (14, 17, 22)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články