Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Čeští volejbalisté v přípravě podlehli Finsku

Mladá Boleslav - Čeští volejbalisté prohráli první přípravné utkání na Evropskou ligu. Výběr nizozemského kouče českého týmu Stewarta Bernarda podlehl dnes v Mladé Boleslavi Finsku 1:3 po setech 15:25, 20:25, 25:23 a 16:25.

Čeští volejbalisté
zdroj: ISIFA

"Přestože jsme prohráli, myslím si, že utkání splnilo svůj účel. V prvních dvou setech jsme dobře přihrávali, ve třetím jsme přidali dobrý servis a v jednom setu zvítězili. Finové byli sehranější, ale to není momentálně naším cílem," řekl Bernard.

Do sestavy národního výběru se poprvé od mistrovství Evropy v Karlových Varech na podzim 2011 vrátil nahrávač Lukáš Ticháček, který v uplynulých dvou sezonách získal polský titul s Rzeszówem. Trenér v utkání vystřídal všech čtrnáct hráčů, které má k dispozici.

Vedle Ticháčka je druhým nahrávačem Ondřej Boula z běloruského Šachťaru Soligors, přijela i trojice hráčů z Nantes - Jiří Bence, Karel Linz a Aleš Holubec, a dále tým tvoří volejbalisté extraligy, třeba z mistrovské Ostravy či z Budějovic.

Nejvíce bodů zaznamenal Michal Finger (11). "Udělali jsme hodně chyb a Finové, kteří spolu hrají velmi dlouho, toho dokázali využít. Zatím máme za sebou těžký kondiční týden, a to se projevilo i na naší hře. Věřím, že se naše hra zlepší," řekl kapitán českého týmu Boula.

Druhý zápas s Finy sehrají Češi ve čtvrtek v Benátkách nad Jizerou a třetí v pátek v hale Aera Odolena Voda. V červnu a červenci čeká Bernardův tým vystoupení v Evropské lize, mistrovství Evropy mužů se hraje v září v Polsku a Dánsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články