Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Volejbalisté Liberce jsou v osmifinále, ženy Olomouce končí

Liberec/Olomouc - Zcela opačně vypadala utkání českých družstev ve Vyzývacím poháru. Zatímco volejbalisté Dukly Liberec porazili i v domácí odvetě bulharské CSKA Sofia 3:0 a postupují do osmifinále, jejich kolegyně v dresu Olomouce po prohře v Turecku podlehly celku Ilbank Ankara také v domácí odvetě 1:3 a v poháru pro letošek končí. Další český celek Brno vyřadil ze soutěže už v úterý Doprastav Bratislava.

Bulharského soupeře CSKA Sofia porazili Liberečtí jak na jeho palubovce, tak i v domácí odvetě ve třech setech. O postup mezi elitní osmičku se Liberec utká buď s Vojvodinou Novi Sad, nebo s rumunským celkem Unirea Dej. Liberec má na Vyzývací pohár dobré vzpomínky, v sezoně 2009/10 se probojoval až do Final Four.

"Pokud se dostaneme mezi posledních osm, tak to bude velký úspěch," řekl ředitel Dukly Pavel Šimoníček. Po výhře v Bulharsku se tým Michala Nekoly opět soustředil hlavně na servis, aby otupil sílu soupeře, což se mu i doma dařilo. "Jediné, co jim zbývalo, bylo absolutní riziko. Ale naštěstí kazili. Jen ve druhém setu vedli 20:19, zbývající koncovky jsme měli pod kontrolou," dodal Šimoníček. 

Zvrat nepřišel, Olomouc končí

Hanačky před týdnem v Ankaře vyhrály druhý set, třetí těsně ztratily, aby jim jejich soupeř pak nedal v závěrečné sadě žádnou šanci. V domácí hale ale doufaly hráčky pátého týmu české extraligy ve výhru a pak rozhodující zlatý set, jenže lepší byly pouze ve třetím dějství. Ostatní vyšly Ankaře, jež postoupila do osmifinále.

UP Olomouc - Ilbank Ankara 1:3 (-19, -21, 19, -22)Rozhodčí: Rydland (Nor.), Janik. Čas: 104 min. První zápas 1:3, postoupila Ankara.

Dukla Liberec - CSKA Sofia 3:0 (20, 21, 18)
Rozhodčí: Guillet (Fr.), Herbots (Rum.). Čas: 70 min. Diváci: 750. První zápas 3:0, postoupil Liberec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články