Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

České volejbalistky prohrály s Bulharskem 2:3

Varna (Bulharsko) - České volejbalistky prohrály v kvalifikaci mistrovství Evropy s Bulharskem 2:3 a po úvodním ze dvou turnajů jim v tabulce skupiny F patří druhé místo s odstupem jednoho bodu za dnešními přemožitelkami. Svěřenkyně trenéra Carla Parisiho v předchozích duelech ve Varně hladce zdolaly Maďarsko a Lotyšsko. Druhá část kvalifikace se odehraje příští týden v Maďarsku a vítěz skupiny postoupí na evropský šampionát, který za rok společně uspořádají Německo se Švýcarskem. Druhý tým konečné tabulky čeká baráž.

Volejbal
zdroj: ČT4

"Bod se dá považovat na úspěch, protože Bulharky měly výhodu domácího prostředí, bučelo se a pískalo, a myslím, že nám dává velké šance na postup z prvního místa. Myslím, že to je pro nás dobrá výchozí pozice, a věřím, že v Maďarsku bude mít proti Bulharkám velkou šanci uspět," řekl trenér Parisi.

Před dvěma měsíci se české a bulharské volejbalistky utkaly ve finále Evropské ligy v Karlových Varech a domácí tým tehdy zvítězil jasně 3:0. Tentokrát ale po prvním setu, který český výběr jednoznačně ovládl a vyhrál ho propastným rozdílem jedenácti bodů, Bulharky vyrovnaly hru a druhou sadu získaly poměrem 25:22."V úvodu jsme měli vynikající příjem a na co jsme sáhli, to tam spadlo," řekl Parisi.

Ani bulharský celek v předchozích dvou zápasech ve Varně neztratil set a vítězné šňůry se před vlastními fanoušky nehodlal vzdát. V třetí sadě si udržoval nevelký náskok, který soupeřkám nedovolil dotáhnout, a koncovka byla opět v jeho režii (25:20).

Naopak úvod čtvrtého dějství zcela opanovaly domácí hráčky, které si vypracovaly vedení 19:9, a vypadalo to, že míří k hladkému vítězství. Jenže český tým ani taková ztráta na kolena nesrazila; reprezentantky dokázaly vyrovnat na 20:20 a posléze proměnily druhý setbol.

Parisiho tým tak zachránil alespoň bod, ale začátek tie-breaku mu utekl podobným způsobem. "Rozhodlo jejich dobré podání a náš špatný příjem. Když v tie-breaku ztratíte v úvodu tolik bodů, těžko se vracíte do hry," řekl Parisi. Vedení 10:2 si už tentokrát domácí volejbalistky sebrat nenechaly a více než dvouhodinovou bitvu přece jen rozhodly pro sebe.

Bulharsko - ČR 3:2 (-14, 22, 20, -23, 9)

Rozhodčí: Brutman (Izr.), Papageorgiu (Kypr). Čas: 133 min. Diváci: 550.

Sestava a body ČR: Havelková 15, Pastulová 7, Havlíčková 20, Kossányiová 11, Monzoniová 13, Mühlsteinová 2, libero Bednářová - Dostálová, Barborková, Svobodníková 2, Vincourová. Trenér: Parisi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články