Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Chorvatsko udolalo Černou Horu a pomohlo české reprezentaci

Kluž - Stoprocentní bilanci si na evropském šampionátu udržují basketbalisté Chorvatska. Ve třetím utkání základní skupiny totiž porazili 76:72 Černou Horu a mimo jiné udrželi postupové šance českého týmu. Potenciální výhra Černé Hory by je totiž výrazně snížila. Takto mají Češi, Maďaři i Černohorci po jednom vítězství.

Utkání Slovinsko - Chorvatsko
zdroj: PA autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Chorvaté si na třetí triumf zadělali už v úvodu. Do utkání vstoupili šňůrou 15:0 a vedení si drželi celý zápas, i když soupeř statečně vzdoroval. Dvacet vteřin před koncem se ještě Černohorci snažili trojkou o vyrovnání, ale favorité už výhru nepustili. Nejlepším střelcem duelu byl s 23 body Bojan Bogdanovič, na straně poraženého celku, který bude v úterý soupeřem Čechů, dal 22 bodů Tyrese Rice a 17 přidal Bojan Dubljevič.

V istanbulské skupině D se na vítězné vlně drží Rusko, jež nezaváhalo s Belgií (76:67). Rozehrávač Aleksej Šved pokořil i ve třetím utkání na turnaji hranici 20 bodů.

Lotyši porazili Velkou Británii 97:92, přičemž vedli už o 29 bodů, ale v závěru šetřili síly a dovolili soupeři snížit. Kristaps Porzingis přispěl k vítězství 28 body, dalších 22 bodů si připsal Davis Bertans. Britům nepomohlo ani 23 bodů pivota Gabea Olaseniho.

Španělé i třetího soupeře deklasovali, přestože tentokrát šetřili svou největší hvězdu Paua Gasola. Možná i proto v první čtvrtině Rumuni drželi s favoritem krok. Od druhé části byl ale zápas jednoznačný a domácí dali ve druhé a třetí části jen po osmi bodech. Nejlepším střelcem utkání byl s 18 body Juancho Hernangómez.

Mistrovství Evropy basketbalistů:

Skupina C (Kluž): 

Chorvatsko - Černá Hora 76:72 (43:31). 

Skupina D (Istanbul):

Lotyšsko - Velká Británie 97:92 (50:40), Rusko - Belgie 76:67 (35:33),

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články