Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češky hned na úvod MS čeká zásadní duel proti Argentině

Nelehký vstup do mistrovství světa hned v úvodu čeká na české házenkářky. Tým Jana Bašného musí ve svém prvním zápase zdolat outsidera z Argentiny, pokud chce reálně pomýšlet na postup do vyřazovací fáze. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT2 a ctsport.cz.

České házenkářky (v bílém) v utkání s Norskem
zdroj: Reuters autor: TT NEWS AGENCY

Dalšími soupeřkami v těžké skupině B v Bietigheimu-Bissingenu budou Švédsko, obhájce zlata Norsko a Maďarsko. Do osmifinále postoupí stejně jako z dalších tří skupin čtyři týmy.

Argentina je papírově nejslabší soupeř, Bašný ji ale nepodceňuje. I proto, že na letošních Panamerických hrách došla do finále. Jejím maximem na světovém šampionátu je osmnácté místo z předloňského mistrovství v Dánsku, kde český celek nestartoval.

"Argentinky mají dost atypickou hru. Není to snadný soupeř, to ukázaly už na předchozích šampionátech, kde trápily i favority, a byly druhé na Panamerických hrách za Brazílií," uvedl Bašný.

Program českého týmu ve skupině:

Sobota 2. prosince: 14:00 ČR - Argentina.
Neděle 3. prosince: 14:00 Polsko - ČR.
Úterý 5. prosince: 18:00 Švédsko - ČR.
Čtvrtek 7. prosince: 20:30 ČR - Norsko.
Pátek 8. prosince: 18:00 ČR - Maďarsko.

"Ale pokud chceme postoupit do osmifinále, tak to nepůjde jinak, než Argentinu přehrát. Vyhrát nad Argentinou je povinnost, jinak nemá cenu dál počítat s postupem ze skupiny. Uděláme všechno pro to, abychom udělali první krok správně. Jejich hru máme zanalyzovanou a rozebranou, zápas nepodceníme," doplnil český trenér.

Minimálně v úvodu turnaje bude český celek postrádat nejlepší tuzemskou hráčku posledního roku Janu Knedlíkovou. První česká vítězka Ligy mistryň chybí kvůli doznívajícímu svalovému zranění, figuruje ale mezi náhradnicemi a mohla by se k týmu připojit v průběhu šampionátu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články