Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sobolův nejtěžší zápas. Vítězství nad Ukrajinou zastínila smrt jeho otce

Zlín – Reprezentační pravé křídlo Jan Sobol prožil emočně nejtěžší zápas kariéry. V důležitém střetnutí proti Ukrajině nastoupil krátce poté, co mu zemřel otec. Po první proměněné sedmičce pozdvihl oči ke stropu haly. Pak se trefil ještě třikrát a po vítězném zápasu se objal s rodinou. O jeho opravdových prožitcích v tu chvíli věděl málokdo.

Jan Sobol
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Smutnou zprávu se Sobol dozvěděl jen pár minut poté, co se národní tým vrátil z Ukrajiny. "První myšlenky byly, že opouštím tým a pocestuji za rodinou. Nakonec ale ve mně zvítězil vnitřní pocit, že v sobotu k zápasu nastoupit musím, že budu hrát pro tátu, který mě k házené přivedl, který se mi věnoval a pomáhal trenéru Láclavíkovi s vedením mládeže," řekl Sobol.

Zkušený dvaatřicetiletý hráč se na odvetu s Ukrajinou motivoval v tichosti. Na palubovku naskočil na sklonku prvního poločasu, ale po 50 sekundách byl vyloučen. "Někdo z rodiny mi říkal, že byla vidět má přehecovanost, ale trest to byl spíš laciný," podotkl Sobol.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtyři góly Jana Sobola v zápase s Ukrajinou

Češi stále ne a ne Ukrajině uniknout a vypracovat si náskok, který by uklidnil. Rozhodující okamžiky přišly až ve druhém poločase. Sobol se dostal ke klíčové sedmičce za stavu 20:18 a po vyloučení důležité postavy zápasu Sadového.

Tlak ustál a trestný hod proměnil a pohledem zamířil do výšin. "Přiznávám, že jsem se moc chtěl i brankově prosadit. Na gesta si nepotrpím, nejsem ten typ, ale poslat ten gól za tátou někam nahoru, to jsem si skutečně přál a měl jsem to rozmyšlené. Byl to zvláštní okamžik," popsal Sobol.

Pak v rychlém sledu nasázel nepříjemnému soupeři tři góly a Češi se konečně utrhli. V závěru to bylo o sedm branek. "Ukázal, že je opravdu velký hráč. To jsou strašně složité okamžiky v životě člověka a on se rozhodl poprat se s tím přímo na hřišti a v národním dresu. Zaslouží absolutorium a jsem opravdu šťastný, že mu to navíc v zápase herně tak vyšlo. Čtyři góly za necelých dvacet minut hry, celkově spolehlivý výkon," uvedl zkušený Martin Galia.

Zdroj
chf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články