Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky čeká proti Rakousku generálka na červnovou baráž o MS

Jindřichův Hradec - Dvě přípravná utkání s Rakouskem budou pro české házenkářky poslední zápasovou prověrkou před červnovým play-off o postup na mistrovství světa proti Turecku. Oba celky se nejprve utkají ve čtvrtek večer v Tullnu a v sobotu je na programu odveta v Jindřichově Hradci. Přímý přenos utkání Česko - Rakousko sledujte v sobotu od 10:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jan Bašný
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Trenér Jan Bašný povolal téměř totožnou sestavu, která obsadila desáté místo na prosincovém evropském šampionátu ve Švédsku. Na poslední chvíli ale vypadla z nominace opora Jana Knedlíková, která si o víkendu v utkání Ligy mistrů poranila sval na stehně pravé nohy. Místo ní dostane premiérově šanci Dominika Zachová, debutantkami jsou i Tereza Fryčáková a Veronika Andrýsková.

Rakousko na rozdíl od českého celku chybělo na evropském šampionátu, stejně jako Bašného tým se ale chystá na play-off o mistrovství světa. V posledním vzájemném duelu na konci listopadu zvítězily Češky v Chebu o jeden gól 26:25. Celkem se týmy spolu utkaly devatenáctkrát, desetkrát uspěly Rakušanky a devětkrát české házenkářky.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky čeká s Rakouskem poslední příprava před Tureckem

"Ne všechny reprezentantky jsou momentálně ve formě. Doufám ale, že se zvednou. Věřím, že některé hráčky tento reprezentační sraz nakopne, aby odehrály kvalitní zápasy v závěrečné fázi sezony a dobře se připravily na náš kvalifikační zápas play-off MS s Tureckem v červnu," uvedl Bašný.

"Je to náš první sraz od prosincového šampionátu. Budu chtít zapracovat na obraně a hlavně na jejím středu. K tomu přidáme nějaké novinky v postupném útoku, přidáme minimálně jednu novou kombinaci. Oprášíme taky asi i některé jiné, které jsme delší dobu nepoužívali," plánoval Bašný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články