Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Překvapení na házenkářském MS. Obhájci stříbra nestačili na Egypt

Paříž – Na mistrovství světa házenkářů není o překvapivé výsledky nouze. Senzační obhájci stříbra z předloňského domácího šampionátu Katařané nestačili na Egypt. Ve skupině C pak Chilané porazili Bělorusko.

Utkání Katar - Egypt
zdroj: Reuters

V úvodním utkání ve skupině D v Paříži podlehli Katařané africkým šampionům 20:22. Vítězové se opírali o výborného brankáře Karima Hendavího, který měl úspěšnost zákroků 48 procent. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Ahmed Ahmar, který dal osm gólů. V týmu Kataru, jenž má opět několik naturalizovaných opor, se pětkrát střelecky prosadil kubánský rodák Rafael Capote, člen All Star týmu minulého šampionátu.

Chilané zdolali Bělorusko 32:28 a připsali si historicky první vítězství v základní skupině. Při předchozích třech startech na MS jihoamerický celek vyhrál vždy pouze jeden zápas, a to až v bojích o konečné umístění. Na minulých dvou šampionátech skončilo Chile vždy předposlední.

Úřadující evropští šampioni Němci vstoupili do turnaje výhrou nad Maďarskem 27:23. Nejlepším střelcem vítězů byl s 13 góly kapitán Uwe Gensheimer, který pár dní před šampionátem kvůli úmrtí otce tým opustil, ale nakonec se vrátil zpět už před prvním zápasem.

Další jasné vítězství si připsali domácí Francouzi. Obhájci titulu deklasovali Japonsko 31:19.

Výsledky MS házenkářů

Skupina A (Nantes):

Francie - Japonsko 31:19 (17:9).

Skupina C (Rouen):

Bělorusko - Chile 28:32 (14:14), Německo - Maďarsko 27:23 (16:11),

Skupina D (Paříž):

Katar - Egypt 20:22 (8:11), Švédsko - Bahrajn 33:16 (17:5).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články