Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Házenkářky těsně podlehly Černé Hoře, postupují ale dál

Malmö – České házenkářky podlehly ve druhém utkání na mistrovství Evropy Černé Hoře 27:28 (12:13). Výhra Dánek nad Maďarskem jim přesto v předstihu zajistila postup, protože ve skupině nemohou skončit hůře než třetí. V pátek budou svěřenkyně kouče Jana Bašného hrát ještě s Dánskem. Házenkářky už v pondělí velmi překvapivě zvítězily nad Maďarskem 27:22. Postup z našlapané skupiny C do další fáze turnaje je pro český výběr velkým úspěchem. 

Utkání ČR - Černá Hora
zdroj: ČHF autor: Alžběta Vejrostová

"Bohužel rozhodly naše přesilové hry, které pro nás nedopadly dobře. Bylo tam také velké množství neproměněných šancí, zahozené sedmičky, technické chyby i chyby v obraně," hodnotil utkání Bašný, který hráčky připravoval na Raičevičovou, jenže ta k zápasu ani nenastoupila. "Proto nastaly situace, které jsme neměli nacvičené," uvedl.

Češkám nejvíce zatápěly Mehmedovičová a Jaukovičová se šesti, respektive sedmi trefami. Na druhé straně se blýskla Hrbková se šesti góly. Hrála se ostrá házená při vyloučení 3:7. A Černohorky začaly zhurta, na začátku zápasu šly do vedení o tři branky a Bašný hned změnil obranný systém vysunutím jedné bránící hráčky dopředu.

Po úspěšných zákrocích Satrapové však Češky skóre otočily a šly do vedení o dvě branky. Jenže vzápětí nedaly sedmičku a Černá Hora vyrovnala, Jaukovičová navíc stav otočila a po prvních třiceti minutách se tak hrálo 12:13.

České reprezentantky si i na začátků druhé půle zadělaly na gólové manko a Černohorky prosazující se ze všech pozic vedly opět o tři branky. Hrbková s Růčkovou sice držely naděje, dlouhé minuty se ale skóre nevyrovnalo.

Utkání ČR - Černá Hora
zdroj: ČHF autor: Alžběta Vejrostová

Bašný poslal v půlce zápasu stejně jako s Maďarskem mezi tyče Kudláčkovou, která se hned odvděčila několika zákroky. Poté se rozstřílela střídající Jeřábková. Vyrovnat se povedlo až sedmičkou Růčkové.

Jenže vlastními chybami Češky znovu ztrácely o dva góly a v závěru je několikrát vychytala Rajčičová. V posledních dvou minutách hrály Češky dvojnásobnou přesilovou hru, vyrovnání se ale nedočkaly.

V souběžně hraném utkání skupiny D zvítězily Rumunky nad Ruskem 22:17. První Norsko si pak poradilo suverénně s Chorvatskem 34:16.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky prohrály s Černou Horou, přesto postupují

ČR - Černá Hora 27:28 (12:13)

Sestava a branky ČR: Satrapová, Kudláčková - Luzumová 3/2, Crhová, Marčíková, Kordovská 1, Jeřábková 3, Ryšánková, Hrbková 6, Weisenbilderová, Růčková 5/3, Salčáková, Knedlíková 4, Malá 4, Adámková, Stellnerová 1.

Nejvíce branek Černé Hory: Jaukovičová 7, Mehmedovičová 7. Rozhodčí: Kurtagic, Wetterwik (oba Švéd.).

Sedmimetrové hody: 7/5 - 3/2. Vyloučení: 3:7. Diváci: 654.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články